Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
100 James Suckling
95 Robert Parker
94 Decanter

Lapostolle Clos Apalta 2017 Magnum

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Krachtig en complex rood
Clos Apalta is dé icoonwijn van Lapostolle en heel Chili, de enige Zuid-Amerikaanse wijn die de nummer 1 positie bereikte in de beroemde lijst van Winespectator. Lapostolle heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. Ronde, geconcentreerde en volle smaak in combinatie met een tannine structuur die de wijn zijn zeer goede bewaarpotentieel geeft met daarna een lange en fluweelzachte afdronk. Slechts enkele magnums beschikbaar.
€ 399,00 | 1.5000L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. 
 

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Clos Apalta Magnum 2017
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
100 punten - James Suckling (oogst 2017)
What a stunning nose of crushed berries, fresh flowers, sandalwood and light vineyard dust. Black olives, too. Very complex. Full-bodied with a beautiful, dense palate of blackberries, chocolate, walnuts and cigar box. Fantastic length and composure. The tannin just rolls over the palate. Very structured. The most classically structured wine ever from here. Goes on for minutes. Outrageous and so polished. A blend of 48% carmenere, 26% cabernet sauvignon, 25% merlot and 1% petit verdot. Try after 2025.
95 punten - Robert Parker (oogst 2017)
The 2017 Clos Apalta is the 20th vintage of this wine that was produced with a blend of 48% Carmenere, 26% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 1% Petit Verdot from organic and biodynamic certified vineyards on granite soils. It fermented with indigenous yeasts for four to five weeks, with manual punch-down of the cap, mostly in 7,500-liter French oak vats and 18% in new French barrique. Malolactic was in new French oak barrels, and the élevage lasted for 27 months in 85% new barrels and 15% second use. This is always a powerful, big and ripe wine that is regularly 15% alcohol, reflecting a warm and ripe place. The 2017 is no exception, perhaps a riper and more powerful wine than the 2016. It's still very young and marked by the élevage, with abundant balsamic aromas and notes from the wood—spice and smoke with an ashy touch. It seems quite marked by the character of the Carmenere. The tannins are quite round and polished, and the flavors are pungent and powerful. It's a full-bodied wine to age in in bottle and enjoy in its 10th birthday with powerful food.
94 punten - Decanter (oogst 2017)
Powerful in its concentration and focus, a deep plum colour with the same distinctive sumac and cardamon spice notes as Le Petit Clos, but here with a more serious grip, excellent balance in terms of its liquorice-laced blueberry fruits and a mouthwatering lift through the finish. 85% new oak that fits extremely well in the frame of the wine. 20th anniversary vintage. Now its own specific appellation within the Colchagua Valley. 1% Petit Verdot completes the blend. Certified biodynamic, with a number of ungrafted vines. Drinking Window 2023 - 2038
Anderen kochten ook