Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 635 wijnen
96 James Suckling
93 Robert Parker / Wine Advocate
93 Wine spectator
exclusive collection

Lapostolle Petit Clos 2016

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Krachtig en complex rood, Krachtig, rood/zwart fruit, specerijen, intens
-
€ 49,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Petit Clos
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10-15 jaar na het oogstjaar te bewaren
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop. Zo scoorden 3 van de afgelopen 4 oogsten de perfecte 100 punten! Geen wijn ter wereld kan dit evenaren. 
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
 
Unieke gerijpte jaargangen
Als exclusief importeur hebben we een uniek assortiment van verschillende jaargangen kunnen opbouwen. Tot 6 juli geven wij een serie van deze unieke oudere jaargangen vrij tegen speciale intekenprijzen. Zo kunt u genieten van een prachtige Clos Apalta die in ontwikkeling is, maar de wijn is ook zeer geschikt om nog weg te leggen voor een speciaal moment.
 
Lapostolle
96 punten - James Suckling (oogst 2016)
A juicy and delicious second wine from Clos Apalta. Beautiful, ripe and delicious with dark berries and mushrooms. Full-bodied and very balanced with complex walnut, spice and berry character. Dark chocolate and hazelnuts at the finish. Drinkable now, but better in 2022.
93 punten - Robert Parker (oogst 2016)
The "second wine" here, the 2016 Le Petit Clos is a very different blend from the 2015; it is now mostly Cabernet Sauvignon with just 4% Merlot and 1% Carménère, while last year it was almost half Carménère. The vineyards are now certified in organic and biodynamic agriculture. The bunches were hand-destemmed, and the grapes fermented in oak vats with indigenous yeasts and a six-week maceration. Malolactic was in barrique, and the élevage happened as follows: the wine spent seven months in new French barriques, and then 71% of the volume was transferred to French oak barriques (22% new and 49% second year), while the rest of the wine was put in oak vats. The élevage was 23 months in total. With the change in varieties, this feels very different from the Clos Apalta—more Cabernet here and more Carménère there. Rating: 93+
93 punten - Wine spectator (oogst 2016)
Minerally and well-structured, with bright acidity backing the concentrated cherry and raspberry flavors. Dried green herbal notes and peppery hints show on the fresh finish. Cabernet Sauvignon, Merlot and Carmenère. Drink now through 2024.