Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
90 Tim Atkin
Finca Perdriel
Cabernet Franc
2019
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Franc
Vol en rond rood, Bramen, kersen, Kruidig, zachte tannines
Diep robijnrode kleur. In de neus aantrekkelijke aroma's van bramen en kersen, gecombineerd met een subtiele kruidigheid. Fijne, rijpe en goed geïntegreerde tannines. Resulteert in een frisse en aangename afdronk.
€ 15,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Door de dunnen grondlaag in de wijngaarden van Perdriel, wordt er weinig water vast gehouden wat weer meer stress oplevert voor de wijnranken. Ook al klinkt het gek, een stressvolle wijnrank produceert juist betere en smaakvollere druiven. Alle energie wordt in de paar druiven gestoken die er aan hangen om zo prachtige wijnen te produceren. 

CLIMA CENTENARIO jpg
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2019
Druif Cabernet Franc
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt voor kruidige roodvlees gerechten en pasta gerechten met tomatensaus
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Argentinie beschikt over een uitstekend potentieel voor goede wijnen. De wijngaarden liggen vooral in het westen van het land, aan de voet van het Andesgebergte. Het klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw; droog en zonnig. Smeltwater uit de Andes zorgt voor een probleemloze irrigatie. In tegenstelling tot de meeste grond in Argentini  is de grondlaag bij de wijngaarden van Perdriel dunner dan gemiddeld binnen deze vallei. Dit zorgt er voor dat het water minder goed kan worden vast gehouden in de grond en de wijnranken meer stress ondervinden dan normaal. Een stressvolle plant klinkt misschien raar maar voor de druif zorgt dit ervoor dat die een veel geconcentreerder sap aanmaakt wat mooie complexe wijnen oplevert. Finca Perdriel vind zijn oorsprong zo’n 100 jaar geleden in de Lujan de Cuyo vallei in de Mendoza regio Argentinie . Dit wijnhuis is met name in Argentinie  een van de bekendste en wordt beschouwd als één van de beste. Perdriel is een vineyard selection, voor elke wijn komen alle druiven uit speciaal geselecteerde wijngaarden en worden deze met de hand geplukt. Alle wijnen van Finca Perdriel worden tot op de dag van vandaag met dezelfde uiterste zorg en aandacht gemaakt als 100 jaar geleden. Het unieke terroir van deze hoog gelegen vallei geeft wijnen met een mooie structuur, intense kleur en smaak.
Finca Perdriel
90 punten - Tim Atkin (oogst 2019)