Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
90 Tim Atkin

Finca Perdriel Cabernet Franc 2019

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Cabernet Franc
Vol en rond rood, Bramen, kersen, Kruidig, zachte tannines
Diep robijnrode kleur. In de neus aantrekkelijke aroma's van bramen en kersen, gecombineerd met een subtiele kruidigheid. Fijne, rijpe en goed geïntegreerde tannines. Resulteert in een frisse en aangename afdronk.
€ 15,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Door de dunnen grondlaag in de wijngaarden van Perdriel, wordt er weinig water vast gehouden wat weer meer stress oplevert voor de wijnranken. Ook al klinkt het gek, een stressvolle wijnrank produceert juist betere en smaakvollere druiven. Alle energie wordt in de paar druiven gestoken die er aan hangen om zo prachtige wijnen te produceren. 

CLIMA CENTENARIO jpg
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2019
Druif Cabernet Franc
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt voor kruidige roodvlees gerechten en pasta gerechten met tomatensaus
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Finca Perdriel vind zijn oorsprong zo’n 100 jaar geleden in de Luján de Cuyo vallei in de Mendoza regio Argentinië. Luján de Cuyo is de eerste officiële D.O.C. (Denominación de Origen Controlada) van Argentinië en staat bekend om het druivenras Malbec.
 
Uiterste zorg
Alle wijnen van Finca Perdriel worden tot op de dag van vandaag met dezelfde uiterste zorg en aandacht gemaakt als 100 jaar geleden. Finca Perdriel werkt met "Vineyard Selection". Wat betekend dat voor elke wijn de druiven uit speciaal geselecteerde wijngaarden komen en worden met de hand geplukt. Het unieke terroir van deze hoog gelegen vallei geeft wijnen met een mooie structuur, intense kleur en smaak.
 
Vakmanschap
Deze wijnen worden gemaakt met de kennis en kunde van wijnmaker David Bonomi. Hij is door het wijnblad Decanter onderscheiden als één van de 10 beste wijnmakers van heel Zuid-Amerika. Daarnaast heeft hij ook veel succes als de wijnmaker van Bodega Norton.
 
Unieke wijngaarden
Ten zuidwesten van de stad Mendoza aan de voet van het Andesgebergte vindt u de wijngaarden van Luján de Cuyo, die bekend staat om het druivenras Malbec. Sinds 1895 maakt Finca Perdriel hier terroir gedreven wijnen. Het klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw; droog en zonnig. Smeltwater uit de Andes zorgt voor een probleemloze irrigatie. In tegenstelling tot de meeste grond in Argentinië is de grondlaag bij de wijngaarden van Perdriel dunner dan gemiddeld binnen deze vallei. Dit zorgt er voor dat het water minder goed kan worden vast gehouden in de grond en de wijnranken meer stress ondervinden dan normaal. Een stressvolle plant klinkt misschien raar, maar voor de druif zorgt dit ervoor dat die een veel geconcentreerder sap aanmaakt wat mooie complexe wijnen oplevert. Bovendien liggen de wijngaarden op maar liefst 950 meter hoogte in het Andesgebergte, op deze hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht groot, waardoor de druiven zich rustig en volledig kunnen ontwikkelen.

Karakteristieke druivenrassen
Finca Perdriel heeft hier druivenrassen aangeplant die zeer goed gedijen in het klimaat van Luján de Cuyo zoals de typische Malbec, maar ook verschillende druivenrassen uit de Bordeaux zoals; Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Merlot. Daarnaast hebben de wijnranken een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Hierdoor is de opbrengst per wijnrank lager, maar zijn de smaken meer geconcentreerd.
 
Finca Perdriel
90 punten - Tim Atkin (oogst 2019)
Anderen kochten ook