Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 510 wijnen
Finca Perdriel
Sauvignon Blanc
2021
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Sauvignon Blanc
Licht, fris en fruitig wit, Fris, citrus, kruidig, appel
Helder, geel/groen van kleur. In de neus verfrissend en sappig, met kruidige tonen en citrus; met een delicate zuurgraad. In de mond een zeer goede structuur, fris en elegant.
€ 12,00 € 13,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Door de dunnen grondlaag in de wijngaarden van Perdriel, wordt er weinig water vast gehouden wat weer meer stress oplevert voor de wijnranken. Ook al klinkt het gek, een stressvolle wijnrank produceert juist betere en smaakvollere druiven. Alle energie wordt in de paar druiven gestoken die er aan hangen om zo prachtige wijnen te produceren. 

CLIMA CENTENARIO jpg
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2021
Druif Sauvignon Blanc
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Wijn & Spijs Bij uitstek geschikt gerechten met zee en schelpdieren, vegetarische gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Argentinie beschikt over een uitstekend potentieel voor goede wijnen. De wijngaarden liggen vooral in het westen van het land, aan de voet van het Andesgebergte. Het klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw; droog en zonnig. Smeltwater uit de Andes zorgt voor een probleemloze irrigatie. In tegenstelling tot de meeste grond in Argentini  is de grondlaag bij de wijngaarden van Perdriel dunner dan gemiddeld binnen deze vallei. Dit zorgt er voor dat het water minder goed kan worden vast gehouden in de grond en de wijnranken meer stress ondervinden dan normaal. Een stressvolle plant klinkt misschien raar maar voor de druif zorgt dit ervoor dat die een veel geconcentreerder sap aanmaakt wat mooie complexe wijnen oplevert. Finca Perdriel vind zijn oorsprong zo’n 100 jaar geleden in de Lujan de Cuyo vallei in de Mendoza regio Argentinie . Dit wijnhuis is met name in Argentinie  een van de bekendste en wordt beschouwd als één van de beste. Perdriel is een vineyard selection, voor elke wijn komen alle druiven uit speciaal geselecteerde wijngaarden en worden deze met de hand geplukt. Alle wijnen van Finca Perdriel worden tot op de dag van vandaag met dezelfde uiterste zorg en aandacht gemaakt als 100 jaar geleden. Het unieke terroir van deze hoog gelegen vallei geeft wijnen met een mooie structuur, intense kleur en smaak.
Finca Perdriel