Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

González Byass Domecq Manzanilla

Herkomst: Spanje, Jerez de la Frontera
Druif: Palomino Fino
Smaakvol en complex wit, Verfrissend, kamille, amandelen, droog
Een delicaate sherry, met een vleugje ziltheid. De naam verwijst naar de smaak, waarvan wordt gezegd dat het doet denken aan kamille, of manzanilla. Serveer gekoeld met olijven, amandelen, gekookte of gegrilde garnalen.
€ 14,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Domecq Manzanilla is een speciale, zeer delicaat soort Fino sherry verkregen uit druiven van de Palomino gegroeid in koeler wijngaarden dichter bij de Spaanse kust. Het is dan gerijpt onder een laag van flor gist in bodegas in de kust stad Sanlúcar de Barrameda. De lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid maakt een dikkere, flor laag, wat resulteert in een bleke, droge sherry. 

Wijnmakers Gonzalez Byass
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 6 - 8°C
Bewaarpotentie 1 jaar na botteling
Wijn & Spijs Perfecte partner voor vis, schaal- en schelpdieren, kaas, witte vleeswaren en tapas.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 15%
Spanje, Jerez
González Byass is een echt familiebedrijf, opgericht in 1835 in Jerez, Spanje. Daar produceren zij al meer dan 180 jaar de beste sherry's zoals de wereldberoemde Tio Pepe Fino. De familie heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een 'Familia del Vino' met bodegas in de beroemdste gebieden van Spanje, zoals; Bodegas Beronia (Rioja en Rueda), Cavas Vilarnau (Barcelona), Finca Constancia (Castilla), Pazos de Lusco (Rías Baixas) en Viñas del Vero (Somontano).
 
In de afgelopen jaren hebben zij Veramontein Chile, Pedro Domecq in Mexico en hun meest recente aanwinst, Dominio Fournier, in het hart van de Ribera del Duero gekocht. Gedurende deze periode is het bedrijf druk ook nog altijd druk met het uitbreiden van premium gin-assortiment (The London Nº 1 en MOM)
 
European Winery of the Year
Het familiebedrijf Gonzalez Byass, de mensen achter Bodegas Beronia zijn door de World Association of Wine Writers & Journalists uitgeroepen tot het beste Spaanse én Europese wijnhuis! In de wijnwereld zijn diverse concours, vakbladen en organisaties die prijzen uitreiken aan de beste wijnen ter wereld binnen hun classificatie. Zo won Noe (DO Sherry) de prijs voor Beste Wijn 2017 en de Beronia Reserva won de 1e plek op de ranglijst voor beste DOCa Rioja Ranking! Als wij alle prijzen die over de hele wereld worden gegeven bij elkaar optellen komt Gonzalez Byass uit op maar liefst 3923 punten door 156 internationale prijzen te winnen. Een unicum voor dit waanzinnige wijnhuis. Directeur Jorge Grosse: “This is one of the most amazing accolades to have achieved”.
 
Duurzaamheid
González Byass zet zich sterk in voor duurzaamheid binnen de wijnbouw. González Byass wekt 2,5 miljoen Kwh per jaar op uit 6 bronnen van hernieuwbare energie, wat grote gevolgen heeft voor de zes estates. De output van deze hulpbronnen genereerd tussen de 25 en 60% van alle energie die zij verbruiken, wat in termen van vermeden CO2-uitstoot gelijk staat aan het planten van 41.144 bomen. González Byass zal het gebruik van hernieuwbare energie verder ontwikkelen om de doelstelling van de Europese programma's te halen op de locaties waar die doelstelling nog niet is bereikt. Met de verhuizing wordt ook het ambitieuze "5 + 5" -initiatief van het bedrijf, gelanceerd in 2014, voortgezet.
 
González Byass