Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 473 wijnen
Investeren-in-wijn-Fake-Wine.jpg

Investeren in wijn: Fake Wine

Zoals alles van waarde worden ook kostbare wijnen nagemaakt. Er wordt veel aan gedaan vanuit producenten om dit te bestrijden, maar zolang het lucratief is, zullen mensen proberen op deze manier geld te verdienen.

Naar schatting wordt er voor 263 miljoen euro (!) aan nepwijnen verhandeld, daarvan wordt een deel ontmaskerd, maar veel ook niet. Enkele recente voorbeelden:

Fake Tignanello
In 2015 kwam aan het licht dat er pallets van jaargang 2011 nep-Tignanello werden aangeboden, vooral in Duitsland en België. Het was een goede kopie, maar je kon wel zien dat de fles en de inhoud nep waren. Ook wij kregen aanbiedingen van 'Tignanello' welke ver onder de marktprijs lagen, we hebben vriendelijk bedankt. Lees het hele verhaal.

Fake Pingus en Vega Sicilia
In 2018 werd een grote partij nep-Pingus en nep-Vega Sicilia ontdekt, deze wijnen behoren tot de duurste wijnen van Spanje en waren ook erg goed nagemaakt. lees het hele verhaal op Wine Spectator.

Fake Sassicaia
In 2020 is een Italiaanse bende opgerold, deze bende maakte grote partijen nep Sassicaia, ook van de beroemde 100 punten oogst 2015. De bende haalde de wijn uit Sicilië, flessen uit Turkije en labels, houten kisten en papier in Bulgarije. Het zou gaan om enkele miljoenen euro's. Lees alles op Wine Spectator.

Sour Grapes
Maar de grootste oplichtingszaak in de wijnsector is zonder twijfel die van Rudy Kurniawan, deze jongeman uit Indonesië wist met zijn charmes en kennis vele Amerikanen op te lichten voor vele-vele miljoenen. Er is zelfs een Hollywoodfilm over gemaakt, deze is zeer de moeite om te kijken, naast schokkend ook hilarisch. Sour Grapes, te vinden op o.a. Netflix. Bekijk hier alvast de trailer 

Inmiddels is Rudy weer op 'vrije voeten' al is er geen nieuws waar hij is momenteel. Als Indonesisch staatsburger wil Amerika hem uitzetten, maar zijn grootste slachtoffer, de zeer vermogende William Koch, zit ook nog achter hem aan. Lees meer over dit facinerende verhaal op Wine Specatator 

Belangrijkste tip: Koop bij de bron
Wellicht een open deur, maar heel erg belangrijk: weet waar u de wijn koopt. Het liefst bij de bron, bij iemand die u 100% vertrouwt en een bewezen trackrecord heeft. U wilt niet dat uw kostbare fles eerst van Europa naar Amerika of China is geweest. Of waar het onduidelijk van is op welke tempratuur en vochtigheid de fles heeft gelegen.

Als importeur kopen wij al onze wijnen rechtstreeks van de bron, hierdoor bent u altijd verzekerd van topkwaliteit en échte wijnen.

 

 

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

Banner closapalta flessen

De beste winery van Chili

Chili is een van de populairste wijnlanden in Nederland en dat komt door de perfecte prijs-kwaliteitverhouding van de wijnen.

68 Tormaresca het allerbeste

Tormaresca: het allerbeste uit Puglia

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

Banner WEINGUT

Martinshof

Wij zijn enthousiast om u kennis te laten maken met Weingut Martinshof. Bij dit huis werkt de hele familie Martin mee in de wijngaarden.