Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
Investeren-in-wijn-Fake-Wine.jpg

Investeren in wijn: Vintage releases in 2023


Brunello di Montalcino 2018 en Brunello di Montalcino Riserva 2017
31 januari wordt de Brunello 2018 oogst vrijgegeven. Een jaargang waar Brunello liefhebbers naar uitkijken. Het was een klassiekjaargang waarbij de druiven lang hebben kunnen rijpen zonder extreme hitte pieken. 2018 heeft zuren, elegantie en goed opgebouwde en aanhoudende tannines, met fris basisfruit een waardige opvolger van het jaar 2017. Perfect om op te leggen voor de komende 20 jaar. De Brunello di Montalcino Riserva 2017 zal dit jaar ook op de markt komen.
 
Noord-Rhône 2021
Rhone heeft de afgelopen jaren een aantal geweldige oogsten op rij. La Chapelle Hermitage springt eruit, maar ook de beste Crozes-Hermitages zijn geweldig en hebben een lang leven voor zich. Gelukkig hebben wij via Paul Jaboulet Aîné nog een aantal prachtige gerijpte jaren kunnen bemachtigen van hun icoon wijn La Chapelle. De jaargang 2021 zal herinnerd worden als atypisch. Vorst, hagel en regen hebben de regio geteisterd, met ernstige gevolgen voor sommige bedrijven. Maar jaargang 2021 zal ook herinnerd worden voor de kwalitateit van de wijnen. Frisse, complexe maar zeer gebalanceerde wijnen, die nog tot lang in de toekomst genot zullen brengen.

Barolo 2019
Barolo wijnen ondergaan een rijping van 3 jaar en twee maanden waarvan 1,5 jaar in vaten. Dit jaar verwelkomen wij de jaargang 2019 een klassiek jaargang met een groot bewaarpotentieel. 

Bordeaux 2022 & release 2020
Na het moeilijke jaar 2021 heeft Bordeaux eindelijk de wind weer in de zeilen. Het jaargang 2022 ziet er veelbelovend uit, een mooi jaar voor de Bordeaux liefhebber om naar uit te kijken. Maar houdt ook jaargang 2020 in de gaten. De algehele kijk op de jaargang 2020 is in één woord: fantastisch en zal begin 2022 op de markt komen.

Bourgogne 2021
De wijnoogst 2021 in Bourgogne vroeg tot de laatste dagen om constante aandacht. Gelukkig hebben de wijnen, afgezien van de volumes, door grote inspanningen niet in kwaliteit geleden. Als gebied blijft Bourgogne onverminderd populair en in combinatie met de lage opbrengst dit jaar stuwt het de prijzen omhoog. 

Chili 2020
De top van Chili, waaronder Clos Apalta, Almaviva, Chadwick en Seña kan zich meten met de wereldtop uit Bordeaux, Toscane en Napa. Chili's wijnjaar 2020 zal niet alleen herinnerd worden als degene die werd geoogst midden in de coronapademie; het was ook een extreem vroeg jaar, met fluctuerend weer waardoor de totale opbrengsten bijna met een derde daalden. Wat betreft kwaliteit wordt 2020 een veel belovend jaar. In september zal dit jaargang vrijgegeven worden dus wees er snel bij. 

Investeren in wijn is voor ons trouwens een breder begrip dan alleen het financiële. Het is natuurlijk mooi als de wijnen in uw kelder meer waard worden, maar het op het juiste moment kopen van de wijn brengt meer voordelen met zich mee:
 
Beschikbaarheid
Als koopmoment is de release of primeuraanbieding van de wijn ideaal. Prijs is interessant, levering snel en veel wijnen zijn direct na release uitverkocht en zijn daarna heel lastig te bemachtigen,
 
Gevoel met de wijn
Wanneer u 10 jaar geleden een wijn heeft gekocht en deze heeft laten rijpen in uw kelder of klimaatkast dan heeft u iets met deze wijn en kijkt u uit naar het moment om deze te ontkurken. Helemaal als u meerdere flessen heeft kunt u de evolutie van de wijn van dichtbij ervaren.

Mocht u meer informatie willen of persoonlijk advies, neem contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Op een prachtig wijnjaar 2023, proost!
 
Als importeur kopen wij al onze wijnen rechtstreeks van de bron, hierdoor bent u altijd verzekert van topkwaliteit en échte wijnen.
 
 
gerelateerde blogs
59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

Banner closapalta flessen

De beste winery van Chili; Lapostolle

Chili is een van de populairste wijnlanden in Nederland en dat komt door de perfecte prijs-kwaliteitverhouding van de wijnen.

Banner WEINGUT

Martinshof

Wij zijn enthousiast om u kennis te laten maken met Weingut Martinshof. Bij dit huis werkt de hele familie Martin mee in de wijngaarden.