Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 653 wijnen
90 Tim Atkin
90 Robert Parker
94 James Suckling

Lapostolle Chardonnay Cuvée Alexandre

Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Chardonnay
Smaakvol en complex wit, Elegant, tropisch fruit, mineralen, complex
De 'Franse' Chilenen van Lapostolle maken wellicht wel de beste wijnen van Chili met hun Cuvee Alexandre serie. Deze Chardonnay is een zeldzame combinatie van concentratie, elegantie en lengte. Lange en intense afdronk.
€ 19,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Heldere lichtgele kleur met een subtiele groene tint. Elegante, aromatische neus met delicate florale tonen en zoete aroma’s van tropisch fruit zoals mango en papaja. Het terroir geeft een unieke complexiteit in de ronde en elegante smaak met tonen van vuursteen en mineralen in een unieke combinatie met citrus, honing en zoete kruiden.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Chardonnay Cuvée Alexandre
Land Chili
Regio Central valley
Druif Chardonnay
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 7 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij schaaldieren, vis zoals zalm of tonijn, gevogelte, wit vlees, risotto met champignons en Parmezaanse kaas.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 14%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop. Zo scoorden 3 van de afgelopen 4 oogsten de perfecte 100 punten! Geen wijn ter wereld kan dit evenaren. 
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
 
Unieke gerijpte jaargangen
Als exclusief importeur hebben we een uniek assortiment van verschillende jaargangen kunnen opbouwen. Tot 6 juli geven wij een serie van deze unieke oudere jaargangen vrij tegen speciale intekenprijzen. Zo kunt u genieten van een prachtige Clos Apalta die in ontwikkeling is, maar de wijn is ook zeer geschikt om nog weg te leggen voor een speciaal moment.
 
Lapostolle
93 punten - James Suckling (oogst 2016)
A juicy and rich chardonnay with sliced apple and pear character. Hints of cream and toasted oak. Full body, round texture, and delicious fruit. A layered white with freshness and complexity
90 punten - Tim Atkin (oogst 2016)
Picked late for the Casablanca Valley, despite using fruit from the cooler end of the valley, this is a rich, deeply coloured Chardonnay with 20% new wood, creamy, leesy, honeyed flavours and some supporting acidity. 2019-21. Alcohol: 14.5%
90 punten - Robert Parker (oogst 2016)
The classical barrel-fermented 2016 Cuvée Alexandre Chardonnay is from a zone they think is ideal for this style, Casablanca, where they have 35 hectares of Chardonnay. It's quite ripe and oaky for a cool year like 2016, hedonistic and showy, with more acidity than it usually has. It now doesn't go through malolactic fermentation.
94 punten - James Suckling (oogst 2018)
This is really sexy and attractive with deep blackberry and blueberry character. Full-bodied, yet crisp, really linear and focused. Racy and refined. Why wait on this?
Anderen kochten ook