Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
99 James Suckling
exclusive collection

Lapostolle Clos du Lican 2020

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Hout, Krachtig, Rood Fruit, Complex
Expressieve neus, met aroma's van rood fruit, bloemige tonen gevolgd door kruiden die openen naar elegante eiken smaken. Elegant en evenwichtig in de mond, met overvloedige ronde tannines en frisheid in de zeer lange afdronk.
€ 149,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Gedragen door hun visie begon Lapostolle in 2004 aan de gigantische klus om de wijngaard Clos du Lican vorm te geven. Ze hebben rotsen opgetild en verplaatst om deze kostbare land vol potentie van wijnstokken te voorzien. Toen Jacques Marnier Lapostolle, de vader van Alexandra, 18 jaar geleden naar Chili afreisde zei hij dat er een wonder voor nodig zou zijn om dit project te realiseren. Met gepaste trots heeft Lapastolle met jarenlange toewijding het wonder kunnen laten uitkomen; de eerste jaargang van Clos du Lican.
 
Clos du Lican is een single vineyard wijn uit de gelijknamige wijngaard. Deze wijngaard wordt beschouwd als de verborgen parel van Lapostolle in de Apalta Vallei. De wijngaard ligt op 1 km verwijderd van Clos Apalta en werd in 2004 door Lapostolle aangekocht. Het beslaat 15 hectare waar voornamelijk Syrah maar ook Viognier, Grenache en Cabernet Sauvignon zijn aangeplant. Clos du Lican is een zeer elegante, complexe wijn met veel aroma’s van zwart en rood fruit. Een wijn met veel structuur, diepte, kleur en een uitstekend bewaarpotentieel. De wijn is op dronk en zal zich nog minimaal 15 jaar blijven ontwikkelen. Per 6 flessen in een originele kist.
 
Clos du Lican is in zeer beperkte oplage geproduceerd. Er zijn slechts 3.524 flessen gemaakt van dit eerste jaargang, waarbij de specifieke flesnummers vermeld worden op het etiquette. Bovendien is de eerste oogst van een nieuwe wijn van een vooraanstaande producent vaak een lucratieve aankoop. De wijn is nog onbekend in de markt, de producent heeft zijn eerste inschatting van de prijs gemaakt en pers en wijnliefhebbers hebben een eerste indruk. Vaak is de prijs op zo een moment nog (flink) lager dan de oogsten die volgen, zeker zodra de interesse groeit.
 
Winemaker Lapostolle
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2020
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 15 jaar na oogst te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij diverse (stevige) vleesgerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
99 punten - James Suckling (oogst 2020)
Wild herbs with a grilled tarragon note, white pepper and violets to the blue fruit and black cherries. A hint of iodine and seaweed. Concentrated and really refined on the palate with super polished tannins. Ultra-long, fresh and ethereal finish. The fine oak touch highlights the purity of the blue fruit. More dialled-back and elegant than 2019. 100% syrah from Clos du Lican vineyard. 4543 bottles filled. Drink from 2025.
Anderen kochten ook