Briljante roodpaarse kleur.In de neus aroma’s van rijp rood fruit en tonen van zoete specerijen, zoals kaneel, en zwarte peper. De smaak is zacht en sappig en heeft een goede structuur en een aanhoudende afdronk.
Wijnkaartnaam | Lapostolle D'Alamel Carmenere |
Land | Chili |
Regio | Central valley |
Jaargang | 2019 |
Druif | Carmenere, Merlot, Petit Verdot, Syrah / Shiraz |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Wijn & Spijs | Heerlijk bij een diversiteit aan vleesgerechten en |
Sluiting | Schroefdop |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 13,5% |
Chili, Central Valley
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.
Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.