Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
98 James Suckling
96 Wine spectator
96 Decanter

Lapostolle Parcelle 8 2015

Herkomst: Chili, Central valley
Druif: Cabernet Sauvignon
Vol en rond rood, geconcentreerd, rood fruit, kruiden, eikenhout
La Parcelle 8 komt van het eerste perceel dat de familie zag toen ze de Apalta-vallei bereikten. Het was deze unieke wijngaard die het begin zou worden van dit Chileense hoofdstuk van Lapostolle. De wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. De opbrengst van deze Cabernet Sauvignon druiven is extreem laag wat resulteert in zeer veel concentratie in de wijn.
€ 120,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Na jaren van onderzoek en selectie lanceert Lapostolle nu een Single Vineyard wijn uit Apalta: Parcelle 8. Het is een 100% Cabernet Sauvignon met een extreem lage opbrengst. Dit zorgt voor zeer veel concentratie in de wijn. James Suckling proefde hem als eerste en gaf de Parcelle 8 direct een geweldige score: 98/100 punten.
 
De wijn heeft een elegante en complexe neus, met intense geuren van rood fruit, kruiden en specerijen, met aroma's van goed geïntergreerd eikenhout. De wijn heeft een klassieke structuur, met elegante en lange tannines, met smaken van rood fruit en zwarte kruiden. Lange fluwelen afdronk.
Winemaker Lapostolle
Land Chili
Regio Central valley
Jaargang 2015
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en zeker 10 jaar na de oogst te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij vleesgerechten.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 15%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
98 punten - James Suckling (oogst 2015)
Sweet blackberries, brambleberries and cigar tobacco with fresh flowers. Some cedar and mahogany, too. Full bodied with chewy tannins and chocolate, walnut and lightly toasted flavors. It’s just starting to come around. First commercially released wine from old-vine cabernet sauvignon, grown on its own rootstock with the vast majority from 1910. Originally it was just for the owners to drink. Fantastic. 12,000 bottles made. Drink or hold.
96 punten - Wine spectator (oogst 2015)
This late-release red is in an ideal drinking state, but still has room to grow. Everything is harmoniously integrated into a complex and elegant package.
96 punten - Decanter (oogst 2015)
A brand new wine created by Andrea León and Charles de Bournet from a parcel of century-old vines directly planted in the poor soils of Apalta, this is a tribute to the French spirit of the winery that takes full advantage of the quality of Cabernet from the region. Complex aromas of blueberries, blackcurrants, sweet spices and tobacco are followed by a good body, precise acidity, fine tannins and a liquorice aftertaste.
Anderen kochten ook