Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
94 James Suckling
94 Robert Parker
exclusive collection

Lapostolle Le Petit Clos 2018

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Krachtig en complex rood
Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk.
€ 55,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
53% Carmenère, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot, 3% Petit Verdot
 
Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. Clos Apalta is een van de meest beroemde wijnen van Chili en is de favoriete wijn onder wijnliefhebbers en verzamelaars.  De wijngaard ligt op 170 km ten zuid westen van Santiago in Colchagua Valley. Deze Le Petit Clos ‘Clos Apalta’ is een zogenaamde 2e wijn de Clos Apalta. Deze jaargang 2018 is een magistraal grote jaargang, De samenstelling van 59% cabernet sauvignon, 47% carmenère en 4% petit verdot met fraai gedoseerd houtgebruik. Fantastische balans, gracieus in zijn verfijning met zacht, licht kruidig bessen fruit.
 
Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Petit Clos
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2018
Druif Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
94 punten - James Suckling (oogst 2018)
A medium-bodied red with blackberry, red-berry and spice aromas and flavors. It’s chewy and polished with a medium finish. Dried flowers to the fruit at the finish. Tight and reserved now. Drink in 2022 and onwards.
94 punten - Robert Parker (oogst 2018)
The 2018 Le Petit Clos, a second wine born in 2014, was produced with a blend of 53% Carmenere, 32% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot and 3% Petit Verdot from organically and biodynamically certified vineyards even if the bottled doesn't carry the seals. It's ripe and powerful with the Apalta signature, earthy and stony. It fermented with indigenous yeasts in oak vats and matured in French barriques for some 22 months. It's full-bodied with a lush texture and round tannins, a softer version of the 2016. 89,472 bottles produced. It was bottled in October 2020.
Anderen kochten ook