Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
90 Falstaff

Le Mortelle Botrosecco 2021

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Vol en rond rood, Krachtig, Zwarte bes, Munt, Witte peper
Een mooi gebalanceerde blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Geuren van balsamico, bitter-zoete bessen en een hint van vanille. Het rijpe rode fruit knalt het glas uit en maakt deze Botrosecco zeer aangenaam en zacht van smaak. Mooie afdronk!
€ 26,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Wijnmakers Antinori 11
Wijnkaartnaam Antinori Botrosecco
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2021
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5-8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie begeleider voor verschillende lunchgerechten, pasta's, groentes en kalfsvlees
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Italië, Toscane
In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995 en in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.
 
What's in a name 
Kent u het gebied niet? Dat is niet zo raar. Deze streek is als wijnregio ook relatief nieuw. Ooit was het, met uitzondering van het hoger gelegen ‘Alta Maremma’,  één groot drassig gebied. Het moeras werd al in de 18e eeuw drooggelegd, maar pas eind 20e eeuw kwam de wijnbouw echt van de grond. Wat dat betreft kent het dezelfde achtergrond als de Médoc regio. Ook hier zijn de moerassen drooggelegd om later succesvolle wijngaarden te kunnen worden.
 
Piero Antinori: De pionier
Uit vernieuwing ontstaan vaak de mooiste resultaten. Piero Antinori experimenteerde met andere druiven in Chianti; zijn Tignanello is inmiddels wereldberoemd. Nu loopt Antinori weer voorop door het potentieel van Maremma te ontdekken en te benutten. Op de wijndomeinen Le Mortelle en Aldobrandesca maken ze prachtige wijnen. De internationale pers en onze eigen Grote Hamersma hebben deze wijnen al ontdekt. U krijgt nu de kans om kennis te maken met deze nog onbekende parels.
 
Proeftuin
Antinori zag in dit gebied meteen potentieel voor de ‘Bordeaux’ druiven cabernet sauvignon,  malbec en cabernet franc en voor witte wijn de lokale ansonica, vermentino en de franse druif Viognier. De wijnmakers van Antinori zien dit gebied dan ook als een heerlijke proeftuin waarin ze vrijuit kunnen experimenteren met druivensoorten en met bijzondere rijpingsvaten zoals amfora’s. 
 
Fattoria Le Mortelle
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori. Inmiddels maken ze op dit fraaie domein al vele jaren prachtige wijnen. Opvallend is dat je in de wijnen van Le Mortelle steeds een kruidig aroma ontdekt. Dit is afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bessen die je hier overal tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind u hem terug.
 
Le Mortelle
93 punten - Wine spectator (oogst 2017)
91 punten - James Suckling (oogst 2020)
A succulent, fresh and balanced red with aromas of blackberries, cherries, blueberries and bark. Medium-bodied with creamy tannins. Some graphite at the end. Cabernet sauvignon and cabernet franc. Drink now
90 punten - Falstaff (oogst 2019)
91 punten - Falstaff (oogst 2020)
Anderen kochten ook