Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 585 wijnen

Le Mortelle Vivia 2023

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Ansonica, Vermentino, Viognier
Licht, fris en fruitig wit, fruitig, witte perzik, citrus, mediterrane kruiden
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende rode én witte wijnen te maken in het fraaie gebied Maremma in Zuid-Toscane. Dit gebied is enorm in ontwikkeling en alle grote wijnfamilies hebben hier een estate gekocht. Deze Vivia is een heerlijke, vrolijke zomerwijn gemaakt van Vermentino, Viognier en de lokale druif Ansonica. Resultaat is een wijn met intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans.
€ 20.95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Verfrissende blend uit Maremma. Deze wijn heeft intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. Het bloemige karakter van de geur maakt de Vivia fris en zomers. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Wijnmakers Antinori 11
Wijnkaartnaam Vivia le Mortelle
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2023
Druif Ansonica, Vermentino, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegrilde vissoorten en sushi
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%
Italië, Toscane
In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995 en in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.
 
What's in a name 
Kent u het gebied niet? Dat is niet zo raar. Deze streek is als wijnregio ook relatief nieuw. Ooit was het, met uitzondering van het hoger gelegen ‘Alta Maremma’,  één groot drassig gebied. Het moeras werd al in de 18e eeuw drooggelegd, maar pas eind 20e eeuw kwam de wijnbouw echt van de grond. Wat dat betreft kent het dezelfde achtergrond als de Médoc regio. Ook hier zijn de moerassen drooggelegd om later succesvolle wijngaarden te kunnen worden.
 
Piero Antinori: De pionier
Uit vernieuwing ontstaan vaak de mooiste resultaten. Piero Antinori experimenteerde met andere druiven in Chianti; zijn Tignanello is inmiddels wereldberoemd. Nu loopt Antinori weer voorop door het potentieel van Maremma te ontdekken en te benutten. Op de wijndomeinen Le Mortelle en Aldobrandesca maken ze prachtige wijnen. De internationale pers en onze eigen Grote Hamersma hebben deze wijnen al ontdekt. U krijgt nu de kans om kennis te maken met deze nog onbekende parels.
 
Proeftuin
Antinori zag in dit gebied meteen potentieel voor de ‘Bordeaux’ druiven cabernet sauvignon,  malbec en cabernet franc en voor witte wijn de lokale ansonica, vermentino en de franse druif Viognier. De wijnmakers van Antinori zien dit gebied dan ook als een heerlijke proeftuin waarin ze vrijuit kunnen experimenteren met druivensoorten en met bijzondere rijpingsvaten zoals amfora’s. 
 
Fattoria Le Mortelle
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori. Inmiddels maken ze op dit fraaie domein al vele jaren prachtige wijnen. Opvallend is dat je in de wijnen van Le Mortelle steeds een kruidig aroma ontdekt. Dit is afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bessen die je hier overal tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind u hem terug.
 
Le Mortelle
Anderen kochten ook