Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie en deze wijn was meer dan 50 jaar geleden de eerste die op de markt kwam. Voeg daarbij de 18 maanden Frans en Sloveens hout en deze "Ripasso" geeft een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans.
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2017 |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 14 - 16°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 14% |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”