De druiven voor deze wijn worden deels gedroogd volgens de Appaxximento methode van Masi wat zorgt voor een wijn waar kracht en souplesse samen komen in het mooi geconcentreerde sap. Het woord Brolo is in deze regio een aanduiding voor een ommuurde wijngaard, die ze in het Frans een Clos noemen. De wijngaarden van deze Brolo di Campofiorin liggen bij het dorpje Valgatara di Marano wat in het hart van de Valpolicella Classico appellatie ligt.
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2021 |
Druif | Corvina, Oseleta, Rondinella |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 14% |
Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”