Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 645 wijnen
91 James Suckling

Masi Passo Doble Bio 2022

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Vol en rond rood
Diep robijnrood van kleur. In de neus frisse aroma’s van rode kers, aalbes en framboos met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een sappige, licht drogende structuur met een licht rest zoetje door de ripasso rijping en een volle afdronk.
€ 15.50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie gebruikt voor Ripasso en Amarone. Zij kwamen meer dan 50 jaar geleden met de eerste Ripasso 'Campofiorin' op de markt. 20 jaar geleden trof Sandro Boscaini van Masi in Tupuganto de ideale omstandigheden om een Argentijnse 'Ripasso' te maken. Hij koos voor de lokale held Malbec en de Venetiaanse grootheid Corvina, deze laatste wordt voor vergisting gedroogd op bamboematten. Dit maakt deze "Ripasso" een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans en met bewaarpotentieel.
Biologisch gecertificeerd.
Wijnmakers Masi
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2022
Druif Corvina, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
91 punten - James Suckling (oogst 2018)
Aromas of ripe berries, walnuts, fresh herbs and stems, but in a real, focused way. Full-bodied and creamy with medium round tannins and attractive, plush texture. 85% malbec and 15% corvina. From organically grown grapes. Delicious now. Screw cap.
Wijnen van Masi