Intense robijnrode kleur. Breed bouquet met aroma’s van rijpe kersen en zoete kruiden, zoals kaneel en vanille. Ronde, rijke en warme smaak met tonen van kersen, bessen en vanille en een uitstekende balans tussen de zuren en zachte tannines. Aantrekkelijke lange afdronk.
Oordeel Grote Hamersma: 8,5
Masi. Zo'n halve eeuw terug zo'n beetje de grondlegger van de ripassotechniek, de turbo van valpolicella in thuishaven Veneto. Dat moet ook in Tupungato, Valle de Uco, kunnen, zo meende een van de Masi mensen twintig jaar geleden. Dat ie daarvoor aan de slag ging met malbec is niet zo bijzonder. De nationale druif is onontkoombaar. Corvina, in Veneto begon de victorie, is veel bijzonderder. En het drogen van de druiven op bamboematten is ook niet alledaags. Levert dan ook een on-Argentijnse rode op. Pruimen op sap, handje zoetigheid, snufje speculaaskruiden, rijpe, zachtzure kersen. Licht gedroogd rood fruit, handje hazelnoten, vleugje lapsang souchong-thee. Fijne rokerigheid. Fijne wijn. Eigenlijk in niets een Argentijn. De smaak te pakken? Masi schakelt nog een tandje bij met hun Corbec, die op de Amarone-manier gemaakt is.
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Jaargang | 2018 |
Druif | Corvina, Malbec |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Sluiting | Schroefdop |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 14% |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”