Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
112-Masi-Amarone-specialist-blogbanner-z-tekst.jpg

Amarone specialist Masi excelleert in Argentinië

Amarone aan de voet van de Andes
Tenuta La Arboleda wordt op grote schaal omgeven door de natuur en is een oase van biodiversiteit in Tupungato, in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië. De frisse, droge lucht en de mineraalrijke bodems aan de voet van de Andes zijn ideaal voor biologische landbouw en de wijngaarden zijn beplant met zowel Venetiaanse als Argentijnse druivensoorten. Bovendien zorgt de hoogte voor een daling van de nachttemperaturen, wat bijdraagt ​​aan de structuur en de houdbaarheid van de wijnen.
 
Technieken uit Valpolicella
Twee technieken die uit de Valpolicella worden geïmporteerd, zijn ook essentieel voor de uitmuntendheid van de wijnen: een korte appassimento die ze diepte en finesse geeft; en het gebruik van het Veronese vat van 600 liter voor veroudering, in overeenstemming met alle Masi-wijnhuizen.
 
Bestel de wijnen

De wijnen
 
Masi Passo Blanco Bio 
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Pinot Grigio, Torrontes
Licht, fris en fruitig wit, Fris, peer, citrus, bittertje
Na jaren van experimenteren is de appassimento techniek voor het eerst toegepast op de pinot grigio in deze wijn. Om ultieme concentratie te verkrijgen zijn de druiven gedroogd voor de persing, met een rijke geconcentreerde smaak tot gevolg. Italiaanse kennis vanuit MASI in het verre Argentinie; een geslaagd huwelijk!
 
Masi Passo Doble Bio 
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Vol en rond rood, Intens, rijpe kersen, vanille, vol
Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie gebruikt voor Ripasso en Amarone. Zij kwamen meer dan 50 jaar geleden met de eerste Ripasso 'Campofiorin' op de markt. 20 jaar geleden trof Sandro Boscaini van Masi in Tupuganto de ideale omstandigheden om een Argentijnse 'Ripasso' te maken. Hij koos voor de lokale held malbec en de Venetiaanse grootheid Corvina, deze laatste wordt voor vergisting gedroogd op bamboematten. Dit maakt deze "Ripasso" een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans en met bewaarpotentieel. Biologisch Gecertificeerd.
 
Masi Corbec Bio 
Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Krachtig en complex rood, Rijk, kersen, cacao, zacht
Masi is één van de Amarone specialisten en heeft deze expertise naar Argentinië gebracht. In Tupungato vond Sandro de ideale omstandigheden om wereldklasse 'Amarone' te maken. Zowel de Malbec als de Corvina worden gedroogd op bamboematten voor nog meer expressie in de wijn. Het resultaat is dé 'Amarone' van Argentinië. Biologisch gecertificeerd.
 
Bestel de wijnen 
 
 
gerelateerde blogs
52 Magische Masi Amarone

Magische Masi Amarone

De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen!

75 Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Wereldklasse wijnen van Lapostolle

Naast de icoonwijn Clos Apalta maakt Lapostolle meer wijnen van wereldklasse en ook voor zeer aantrekkelijke prijzen!

69 Prunotto

Barolo van wijnhuis Prunotto

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!

25 6 dingen die u niet wist over Amarone

6 dingen die u niet wist over Amarone

Amarone is een van de bekendste en kostbaarste wijnen van Italië. Wat maakt deze wijnen zo kostbaar?