Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
95 James Suckling
92 Robert Parker

Paul Jaboulet Aîné Cornas 'Sainte-Pierre' 2019

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood
Cornas van Domaine de Saint Pierre is Jaboulet op zijn best in dit gebied! Kruidig en complexe wijn gemaakt van 100% Syrah uit de Noordelijke Rhône.
€ 78,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Aam de rechterkant van de Rhône ligt de wijngaard op de oostelijke helling van het Centraal Massief, in de gemeente Cornas. De steile hellingen, op het zuiden gericht, vormen een natuurlijk amfitheater dat de wijnstokken beschermt tegen koude wind. In het Keltisch betekent Cornas eigenlijk 'verschroeide aarde'. De zeer oude Cornas-wijngaard bestaat al sinds de oudheid. De structuur in terrassen en het verschijnen van de eerste 'chaillées' (lage muren) zou het werk van de Romeinen zijn. Volgens de legende proefde Karel de Grote zelf, op doorreis door Cornas in 840. Deze wijn was zo gewaardeerd dat hij hem naar zijn woonplaats in Aken liet vervoeren.
Paul Jaboulet winemaker
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2019
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 15 jaar na oogst
Wijn & Spijs Geroosterd vlees, lam, wild, stoofpotten en harde smaakvolle kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 0%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
95 punten - James Suckling (oogst 2019)
Plenty of cracked-pepper and dark-berry aromas with some dried flowers as well. Then fresh flowers and dried citrus. Full and flavorful with a beautiful center palate of blackberries and cloves. Flavorful finish. Drink or hold.
92 punten - Robert Parker (oogst 2019)
Anderen kochten ook