Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen
94 James Suckling
93 Robert Parker

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Blanc "Domaine de Roure"

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Marsanne
Licht, fris en fruitig wit, Aromatisch, Peer, Citris
De 2019 Crozes-Hermitage Domaine De Roure Blanc is een frisse, meer verfijnde witte wijn met frisse citroenzeste, citrusvruchten, witte bloemen en een duidelijke mineraliteit. Mooi geconcentreerd, met veel diepte, goede zuurgraad, en een lange afdronk, het is een mooie witte die nog een jaar of twee op de fles zal aandikken en nog zeker 15 jaar op dronk zal blijven.
€ 60,00
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.

Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.

 

Paul Jaboulet winemaker
Land Frankrijk
Regio Rhône
Druif Marsanne
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 15 jaar na oogst te bewaren
Wijn & Spijs perfect bij gegrilde vis met een Provençaals accent
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
94 punten - James Suckling (oogst 2019)
21 May, 2021 – A very fresh, layered white with sliced melon and dried pineapple. It’s medium-bodied with creamy texture and a soft, juicy finish. Richness with freshness. From organically grown grapes. Drink or hold.
93 punten - Robert Parker (oogst 2019)
The Domaine de Roure is located in Gervans, with old Marsanne vines grown on white-hued slopes facing south. Marked by scents of crushed stone, delicate herbs and ripe melon, the 2019 Crozes Hermitage Blanc Domaine de Roure is a terrific effort. Medium to full-bodied, it's round and generous on the palate, with a rich, silky feel and a long, citrus-tinged finish. While delicious now, I'm confident it will continue to drink well for at least another 6-8 years, possibly longer.
Anderen kochten ook