Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 638 wijnen
92 Robert Parker
91 James Suckling

Paul Jaboulet Aîné Crozes Hermitage Mule Blanche 2020

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Marsanne, Roussanne
Smaakvol en complex wit, Verfijnd, bloesem, vanille, verfrissend
De witte ezel van Paul Jaboulet, dat klinkt niet heel chique, maar dat is deze wijn wel. Grootse witte wijnen worden veelal gemaakt van Chardonnay met een dosis hout. Maar dat het ook anders kan bewijst Paul Jaboulet met deze wijn. Super gezonde Marsanne en Roussane druiven vormen de basis, de opvoeding op 'Concrete Eggs' doet de rest. Deze tank zorgt voor een natuurlijke circulatie in het vat, het beton zorgt voor micro-oxidatie, maar zonder de afgifte van smaak zoals bij eikenhout. Combineer deze wijn met stevige vis of risotto.
€ 42,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Bleke strogele kleur. Mooi aromatisch bouquet met onder meer tonen van witte bloemen, acacia, meidoorn en delicaat hout. Karakteristieke, fruitige en droge wijn met een harmonieuze frisse afdronk.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Domaine Mule Blanche
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2020
Druif Marsanne, Roussanne
Lagering 100% in een betonnen vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij gerechten met wit vlees, schaaldieren, truffel, champignons en bij gevogelte in een romige saus.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
92 punten - Robert Parker (oogst 2020)
The 2020 Crozes Hermitage Mule Blanche (Domaine) comes from a parcel planted equally to Marsanne and Roussanne and was aged in a mix of concrete eggs (two-thirds) and oak barrels (one-third). It boasts a toasty, leesy nose backed by ripe pear and melon notes, then eases into a generous, medium to full-bodied palate that tightens up and turns citrusy on the finish. It should drink well for several years.
91 punten - James Suckling (oogst 2020)
15 Mar, 2022 – Although this youthful Hermitage features extremely ripe blueberry and blackberry aromas, plus the imposing depth you expect for this famous appellation, it is remarkably open for a red wine with this kind of stature, and it already flows gracefully over the palate. Although there are plenty of tannins, they are very fine and even at the finish, with a restrained feel. From 40 to 60-year-old syrah vines. From biodynamically grown grapes.
Anderen kochten ook