Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
93-95 Robert Parker
96-97 James Suckling
exclusive collection

Paul Jaboulet Aîné Hermitage La Chapelle magnum 2020

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Complex, zwarte bessen, zoethout, klassiek
De topwijn van Paul Jaboulet van de beroemde Hermitage heuvel in de Rhone. Geweldige complexe syrah, met veel bessen, wat zoethout en een heerlijke kruidigheid. Perfect om nog enkele jaren in de kelder te bewaren en op een bijzonder moment te ontkurken. Zeer beperkt beschikbaar.
€ 295,00 | 1.5000L
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense en heldere paarse kleur. Complexe onderscheidende neus waarin de finesse van de Syrah duidelijk te herkennen is met tonen van zwarte bessen, zoethout, peper een vleugje hout. Volle en royale smaak met zijdezachte tannines en een lange afdronk met mineralen.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné La Chapelle
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2020
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10-30 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Deze wijn hoort gedronken te worden bij prachtige gerechten met rood vlees of wild.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
93 punten - Decanter (oogst 2020)
Measured, fresh and harmonious in 2020, this Chapelle is potent, fairly concentrated and quite savoury in style. Tannins are fine, plentiful, a touch dry, but they give plenty of support for medium- to long-term ageing.
93-95 punten - Robert Parker (oogst 2020)
96-97 punten - James Suckling (oogst 2020)
At first this feels like you’re standing in front of a set of locked gates. Huge power and structure without that much weight, thanks to the wonderful freshness that’s intertwined with the tarry depths of this Hermitage masterpiece. As it aerates smoked bacon, menthol and licorice notes develop, but I’d need much more space to give you all the aromas! The huge tannins at the finish are finely chiseled, suggesting this has decades of life ahead of it. From 40 to 100-year-old syrah vines. From biodynamically grown grapes.