Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
95 Falstaff
94-95 James Suckling
92-94 Robert Parker

Paul Jaboulet Aîné Hermitage La Maison Bleue 2020

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood
De voormalige Petit la Chapelle is nu een nieuwe Hermitage wijn geworden: La Maison Bleue. De reden voor Paul Jaboulet om deze wijn een eigen naam te geven, is dat deze van een ander stuk van de Hermitage heuvel komt en hierdoor zijn eigen identiteit heeft verkregen. Deze wijn zal eerder op dronk zijn dan zijn grote broer La Chapelle, maar is nog steeds een wijn van formaat en een stuk voordeliger
€ 87,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense en heldere paarse kleur. Complexe onderscheidende neus waarin de finesse van de Syrah duidelijk te herkennen is met tonen van zwarte bessen, zoethout,  peper een vleugje hout. 
Volle en royale smaak met zijdezachte tannines en een lange afdronk met mineralen. 
 

Paul Jaboulet winemaker
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2020
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Champagnekurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
95 punten - Falstaff (oogst 2020)
94-95 punten - James Suckling (oogst 2020)
Although this youthful Hermitage features extremely ripe blueberry and blackberry aromas, plus the imposing depth you expect for this famous appellation, it is remarkably open for a red wine with this kind of stature, and it already flows gracefully over the palate. Although there are plenty of tannins, they are very fine and even at the finish, with a restrained feel. From 40 to 60-year-old syrah vines. From biodynamically grown grapes.
92-94 punten - Robert Parker (oogst 2020)
Anderen kochten ook