Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

Paul Jaboulet Aîné Saint-Joseph "Croix des Vignes" 2019

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Krachtig en complex rood, Rood fruit, Hout
Domaine de la Croix des Vignes is een klein domein in het bezit van Jaboulet. Slechts 1,5 ha beplante wijngaard met enkel Syrah zorgen voor een mooie en geconcentreerde wijn. Gelegen in het kleine dorpje Saint-Joseph net boven Mauves en Tournon-sur-Rhone. Sinds de 17de eeuw een favoriete wijn van de oude Franse koningshuizen. En terecht!
€ 56,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Fijn en delicaat! Deze wijn werd al in de 16e eeuw verkocht. Hij werd gewaardeerd aan de tafel van de koningen van Frankrijk. Tot dan toe bekend als de "wijn van Mauves" (van de naam van het gelijknamige dorp, zelf geïnspireerd door de Latijnse Malva "mauve kleur"), gaven de jezuïeten van Tournon sur Rhône het zijn huidige naam in de 18e eeuw. Het was tussen 1956 en 1969 dat alle wijngaarden van dit deel van de Côtes du Rhône werden gegroepeerd en de lokale AOC Saint-Joseph werden ingewijd.
Handmatige oogst, met sortering op het perceel. Ongeveer 4 weken vat, met zachte extracties. Gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 15% nieuw hout.
Paul Jaboulet winemaker
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2019
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 10 -20 jaar na oogst
Wijn & Spijs Perfect bij rood vlees, wild en stoofpotten
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
Anderen kochten ook