Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen
90 Decanter

Paul Jaboulet Aîné Vacqueyras Les Cyprès 2017

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Vol en rond rood, Vol, Braam, Aardbei, Gemalen Peper
Les Cyprès Vacqueyras heeft een medium-volle body. In het glas aroma's van rood en zwart fruit, gemalen peper en gras.
€ 22,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Les Cyprès Vacqueyras heeft een medium-volle body. In het glas aroma's van rood en zwart fruit, gemalen peper en gras. Door het gebruik van Frans hout heeft deze wijn een mooie balans tussen structuur en frisheid. 2017 kende een wat kouder groeiseizoen waardoor er minder en kleinere druiven aan de wijnranken zijn gekomen. Het maakt de jaargang schaars en in zijn smaak prachtig geconcentreerd.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Vacqueyras Les Cyprès
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2017
Druif Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
90 punten - Decanter (oogst 2017)
Anderen kochten ook