Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Paul Jaboulet Aîné Ventoux Blanc Les Traverses

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Grenache
Romig en elegant wit, Verfrissend, peer, mineralig, goede zuren
Ventoux stond in het verleden bekend voor zijn eenvoudige wijnen, maar dit gebied heeft een ware revolutie doorgemaakt en produceert nu een groot aantal zeer fraaie wijnen. Jaboulet is een van de voortrekkers van deze beweging. Zijn twee wijnen uit Ventoux zijn dan ook van topkwaliteit. Deze witte is lekker rijk met peer, amandelen en een frisse afdronk.
€ 10,95
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Heldere gele kleur. De explosieve geur is uiterst aromatisch met tonen van peer, amandelen, acacia en kamperfoelie. Frisse, elegante wijn met een goede structuur en een mooi zuurtje en wat mineralen in de afdronk.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Ventoux Blanc Les Traverses
Land Frankrijk
Regio Rhône
Druif Grenache
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank, Deels in een betonnen vat
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en bij visgerechten, schelp- en schaaldieren en geitenkaas.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp.
 
Plan de Dieu 
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'. Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. 
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
Anderen kochten ook