Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
95 Decanter
93 James Suckling
exclusive collection

Prunotto Barbaresco Bric Turot 2020

Herkomst: Italië, Piemonte
Druif: Nebbiolo
Vol en rond, Viooltjes, Aardbeien jam, Balsamico, Complex
Intens granaat rood in kleur. In de neus expressieve aroma's van viooltjes, rozen blaadjes, aardbeienjam, hooi, en wat tonen van balsamico. De smaak is rijk met een volle structuur en verfijnde tannines die de wijn een mooie, lange afdronk geven.
€ 47,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Sinds 1989 is Prunotto in handen van de iconische wijnmakersfamilie Antinori. Deze samenwerking heeft de kwaliteit van wijnen naar een nog hoger niveau getild. Een magisch huwelijk: Piemonte, Antinori en Prunotto. Daar kunnen alleen maar klassewijnen vandaan komen! Naast authentieke Barolo's, maken ze ook deze Barbaresco van de klassieke wijngaarden in Treiso en Neive. De vrouwelijke expressie van Nebbiolo. De wijn heeft 1 jaar lagering op vaten van verschillende groottes gehad. Puntgave klassieke wijn uit Piemonte.

Gianluca
Land Italië
Regio Piemonte
Jaargang 2020
Druif Nebbiolo
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8-12 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij diverse vlees- en wildgerechten en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond
Alcohol 14%
Piemonte
In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte. Dit schitterende glooiende landschap is waar de wereldberoemde Barolo en Barbaresco zich perfect thuis voelen. Zij bevinden zich dan ook in het heerlijke gezelschap van truffels, amandel- en hazelnootbomen, de lekkerste kazen en de mooiste pasta’s. Alles gemaakt volgens de slowfood beweging die in dit gebied is ontstaan, maakt dit tot de culinaire hemel op aarde.
 
Prunotto
Op deze bijzondere plek ligt ook de geschiedenis van het wijnhuis Prunotto, die al meer een eeuw terug gaat. Het belangrijkste hoofdstuk begon in 1989 toen de familie Antinori het estate overnam. Met respect voor de lokale druivensoorten en methodes ging de oudste dochter van Piero; Albiera, aan de slag om de kwaliteit van de wijnen nog hoger te krijgen. En dat is gelukt, de afgelopen jaren behoort Prunotto tot de tophuizen uit Piemonte en de oogst 2015 en 2016 zijn daar het mooiste voorbeeld van.
 
Nebbiolo & Barbera
Nebbiolo en Barbera zijn de druiven achter de grote wijnen uit het gebied. Nebbiolo is de druif van de Barolo en Barbaresco en de meest bekende van de twee. Deze druif brengt licht rode wijnen voort, die uitblinken in kracht en complexiteit en een groot bewaarpotentieel hebben. Maar Barbera is aan een opmars bezig, dit komt voornamelijk omdat de wijnmakers de potentie van deze druif nu volop benutten. Heerlijke, fruitige wijnen met veel diepgang zijn het resultaat. En, hoe kan het ook anders, deze wijnen zijn een fenomenale match met al het culinaire moois uit het gebied.
 
Authentiek Piemonte
Door de jaren heen zijn er veel producenten neergestreken in Piemonte, die allemaal een stukje van de lappendeken aan wijngaarden wilden benutten om wijn te maken. Hierdoor zijn er inmiddels enorm veel verschillende stijlen van Barolo. De familie Antinori kiest er echter altijd voor om trouw te blijven aan de originele details van het gebied. Ze werken met traditionele methodes die al eeuwenlang worden gebruikt in het gebied om wijn te maken en voegen hier een flinke dosis kennis en innovatie aan toe. Het allerbelangrijkste is dat de wijn te herleiden is naar zijn herkomst. De wijnen van Prunotto zijn allemaal onmiskenbaar authentiek Piemonte. Elegant, een prachtige complexiteit en een enorm bewaarpotentieel. 
 
Iconische Barolo
Vigna Colonnello is de icoonwijn van Prunotto. Gemaakt van 100% nebbiolo druiven is dit de riserva wijn van Barolo en Barolo Bussia. De druiven komen van een specifieke hectare grond binnen de Bussia wijngaard, de Colonnello wijngaard genoemd. Met oude wijnstokken, een bijzondere bodemsamenstelling en de perfecte ligging werd besloten om van dit stukje wijngaard een aparte wijn te maken, de fantastische Vigna Colonnello. De Barolo Bussia is ook een fantastisch visitekaartje uit het gebied. Deze wijn komt van de gelijknamige amphitheater-wijngaard Bussia. Prunotto was de eerste in het gebied die in 1961 een single vineyard Barolo Bussia produceerde. Naast Barolo’s maakt Prunotto een selectie prachtige andere wijnen, waaronder de eveneens beroemde Barbaresco, een Barbera d’Alba en Barbera d’Asti, Roero Arneis en Moscato d’Asti.
 
Prunotto
95 punten - Decanter (oogst 2020)
Full of restraint, liquorice, dill, blood orange, this is intensely floral, showing vibrant fruit such as strawberry and orange. A lot of volume here. Lively freshness up to the finish, and firm, muscular tannins which are youthful, dusty yet ripe. A graceful classic for the long haul. Bric Turot is a single vineyard with both southeast and southwest exposition in the Pertinace area. The wine is fermented for 10 days at a maximum of 30°C. It ages in 56-hectolitre botti grandi for 18 months.
93 punten - James Suckling (oogst 2020)
Crunchy and fruity with very fine tannins and bright raspberry, cherry and spice aromas and flavors. Makes you want to drink it now but it should age nicely. Citrus at the end. Drinkable but better in three or four years.
Anderen kochten ook