Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
94 James Suckling
exclusive collection

Prunotto Barbaresco Secondine 2019

Herkomst: Italië, Piemonte
Druif: Nebbiolo
Secondine is een van de meest historische zones van alle zones van Barbaresco
€ 90,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Secondine is een van de meest historische zones van alle zones van Barbaresco en van de Nebbiolo-druif, gelegen aan de voet van de stad in de kleine vallei die vanaf de rivier de Tanaro tot aan het amfitheater van Pajé reikt. Een deelgebied dat al als zodanig werd erkend door Lorenzo Fantini (1879), Secondine werd toen ook genoemd door Renato Ratti op zijn kaart van Barbaresco, gepubliceerd in 1984. De leembodem en het amfitheater, in staat om deze wijngaard te beschermen, maken dit gebied een perfecte voor de productie van Barbaresco. Prunotto's Secondine vertegenwoordigt een diepgaande interpretatie van de Nebbiolo-druif, gekenmerkt door een uitzonderlijke elegantie en gekenmerkt door ronde en fluweelzachte tannines in zijn structuur.
Gianluca
Land Italië
Regio Piemonte
Jaargang 2019
Druif Nebbiolo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Piemonte
In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte. Dit schitterende glooiende landschap is waar de wereldberoemde Barolo en Barbaresco zich perfect thuis voelen. Zij bevinden zich dan ook in het heerlijke gezelschap van truffels, amandel- en hazelnootbomen, de lekkerste kazen en de mooiste pasta’s. Alles gemaakt volgens de slowfood beweging die in dit gebied is ontstaan, maakt dit tot de culinaire hemel op aarde.
 
Prunotto
Op deze bijzondere plek ligt ook de geschiedenis van het wijnhuis Prunotto, die al meer een eeuw terug gaat. Het belangrijkste hoofdstuk begon in 1989 toen de familie Antinori het estate overnam. Met respect voor de lokale druivensoorten en methodes ging de oudste dochter van Piero; Albiera, aan de slag om de kwaliteit van de wijnen nog hoger te krijgen. En dat is gelukt, de afgelopen jaren behoort Prunotto tot de tophuizen uit Piemonte en de oogst 2015 en 2016 zijn daar het mooiste voorbeeld van.
 
Nebbiolo & Barbera
Nebbiolo en Barbera zijn de druiven achter de grote wijnen uit het gebied. Nebbiolo is de druif van de Barolo en Barbaresco en de meest bekende van de twee. Deze druif brengt licht rode wijnen voort, die uitblinken in kracht en complexiteit en een groot bewaarpotentieel hebben. Maar Barbera is aan een opmars bezig, dit komt voornamelijk omdat de wijnmakers de potentie van deze druif nu volop benutten. Heerlijke, fruitige wijnen met veel diepgang zijn het resultaat. En, hoe kan het ook anders, deze wijnen zijn een fenomenale match met al het culinaire moois uit het gebied.
 
Authentiek Piemonte
Door de jaren heen zijn er veel producenten neergestreken in Piemonte, die allemaal een stukje van de lappendeken aan wijngaarden wilden benutten om wijn te maken. Hierdoor zijn er inmiddels enorm veel verschillende stijlen van Barolo. De familie Antinori kiest er echter altijd voor om trouw te blijven aan de originele details van het gebied. Ze werken met traditionele methodes die al eeuwenlang worden gebruikt in het gebied om wijn te maken en voegen hier een flinke dosis kennis en innovatie aan toe. Het allerbelangrijkste is dat de wijn te herleiden is naar zijn herkomst. De wijnen van Prunotto zijn allemaal onmiskenbaar authentiek Piemonte. Elegant, een prachtige complexiteit en een enorm bewaarpotentieel. 
 
Iconische Barolo
Vigna Colonnello is de icoonwijn van Prunotto. Gemaakt van 100% nebbiolo druiven is dit de riserva wijn van Barolo en Barolo Bussia. De druiven komen van een specifieke hectare grond binnen de Bussia wijngaard, de Colonnello wijngaard genoemd. Met oude wijnstokken, een bijzondere bodemsamenstelling en de perfecte ligging werd besloten om van dit stukje wijngaard een aparte wijn te maken, de fantastische Vigna Colonnello. De Barolo Bussia is ook een fantastisch visitekaartje uit het gebied. Deze wijn komt van de gelijknamige amphitheater-wijngaard Bussia. Prunotto was de eerste in het gebied die in 1961 een single vineyard Barolo Bussia produceerde. Naast Barolo’s maakt Prunotto een selectie prachtige andere wijnen, waaronder de eveneens beroemde Barbaresco, een Barbera d’Alba en Barbera d’Asti, Roero Arneis en Moscato d’Asti.
 
Prunotto
94 punten - James Suckling (oogst 2019)
So much rosewood and sandalwood here, as well as plenty of plum, fresh-herb and stem aromas. Medium to full body with integrated tannins and a creamy finish. Long, refined and beautiful. Delicacy with structure. So delicious. Drink or hold.
Anderen kochten ook