Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 607 wijnen
90 James Suckling

Secastilla La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca 2021

Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Garnacha
Romig en elegant wit, Helder, subtiele aroma's, witte bloemen, romig karakter
Op hoger gelegen wijngaarden in Somontano, groeien de witte Garnacha druiven van Secatilla. Een mysterieus gebied, omgeven door mist in de ochtend en volle zon in de middag. De wijn heeft 4 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, maar zit vol met frisheid. Geweldig rijke en volle wijn, een mooi alternatief voor Chardonnay.
€ 14,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijn is helder met een groenachtige kleur. Het toont een reeks elegante, subtiele aroma's die de drinker verleiden om ze beter te leren kennen. Eerst mild in de mond waarnaar de wijn meer ronde expressie krijgt met een aangename smaak die lang nablijft.
 

Wijnkaartnaam La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2021
Druif Garnacha
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het combineert perfect met voorgerechten zoals salades, vis-, rijst-, foie-gras en geitenkazen.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13,5%
Spanje, Somontano
De wijngaard Secastilla ligt in het meest noordelijke gedeelte van de regio Somontano. Een klein verborgen gebied aan de voet van de Pyreneeën die aan het einde van de 20e eeuw werd herontdekt als wijnbouwgebied. De naam Secastilla is afgeleid van de 7 kastelen (septum castella) welke over de vallei uitkijken. Er heerst een uniek mediterraans microklimaat met uitzonderlijke omstandigheden (zoals een groot verschil tussen dag en nacht temperatuur), waar wijnstokken groeien langs olijf- en amandelboomgaarden. In het gebied wordt ook door de lokale bevolking graag gejaagd op wilde truffels.
 
Romeinse geschiedenis
Uit grondstudies blijkt dat de Romeinen 2000 jaar geleden al Garnacha hier verbouwden. De rode wijnen geven die aroma's die typerend zijn voor de Garnacha; rijp, rood fruit. Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt. De witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca, is een mooi alternatief voor een houtgelagerde Chardonnay.
 
 
Secastilla
90 punten - James Suckling (oogst 2018)
Pineapple , dried lemon, flint, praline and white pepper on the nose. It's medium- to full-bodied with crisp acidity and flinty, spicy character. Rich and intense. Drink now
Golden award- Mundus Vini (oogst 2017)
90 Award- International Wine Challenge (oogst 2018)
Anderen kochten ook