Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 631 wijnen
93 James Suckling

Secastilla La Miranda de Secastilla Garnacha Tinta 2020

Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Garnacha
Vol en rond rood, Fris, Elegant, rijpe kersen, kruiden
Viñas del Vero is dé bodega in Somontano. De Secastilla wijngaarden liggen op grote hoogte en zijn beplant met Garnacha. Deze druivensoort geeft rijke, volle wijnen met een opvallende frisheid in de afdronk. Geweldig wijn voor liefhebbers van stevige en toch fruitige wijnen.
€ 15,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijn vertoont een violette rand die kenmerkend is voor zorgvuldig gemaakte Garnacha. In de neus vertoont het intense aroma's die doen denken aan rood fruit, aangevuld met wilde bloemen. De wijn is zacht in de mond met een aangename afdronk.

Wijnkaartnaam La Miranda de Secastilla Garnacha Tinta
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2020
Druif Garnacha
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Geniet ervan met rood vlees, gebraden vlees, vette vis, kaas en desserts.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Spanje, Somontano
De wijngaard Secastilla ligt in het meest noordelijke gedeelte van de regio Somontano. Een klein verborgen gebied aan de voet van de Pyreneeën die aan het einde van de 20e eeuw werd herontdekt als wijnbouwgebied. De naam Secastilla is afgeleid van de 7 kastelen (septum castella) welke over de vallei uitkijken. Er heerst een uniek mediterraans microklimaat met uitzonderlijke omstandigheden (zoals een groot verschil tussen dag en nacht temperatuur), waar wijnstokken groeien langs olijf- en amandelboomgaarden. In het gebied wordt ook door de lokale bevolking graag gejaagd op wilde truffels.
 
Romeinse geschiedenis
Uit grondstudies blijkt dat de Romeinen 2000 jaar geleden al Garnacha hier verbouwden. De rode wijnen geven die aroma's die typerend zijn voor de Garnacha; rijp, rood fruit. Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt. De witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca, is een mooi alternatief voor een houtgelagerde Chardonnay.
 
 
Secastilla
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
Golden Geselectterd- Hubrecht Duijker (oogst 2017)
90 Award- International Wine Challenge (oogst 2017)
90 punten - James Suckling (oogst 2020)
A fruity and ripe garnacha with plenty of cherries, berries and plums. Supple and fleshy on the palate with a rich core of red berries. Tannins are tight and creamy. Drink now.
Anderen kochten ook