Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
93 James Suckling

Secastilla Garnacha Old Vines 2018

Herkomst: Spanje, Somontano
Druif: Garnacha
Vol en rond rood, rijp rood fruit, houtlagering, zachte afdronk
Diep en donkerpaarse kleur. In de neus fijne aroma's van gestoofde aardbeien, rode pruimen en viooltjes. In de smaak komen ook tonen van gedroogde kruiden, eikenhout en leer naar boven. De wijn heeft een volle en toch soepele structuur met een lange afdronk.
€ 35,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn is de zuiverste uitdrukking van een noordelijke Garnacha, op grote hoogte in de bergen verbouwd, dicht bij de Pyreneeën. Het toont de finesse die afkomstig is van de wijnstokken die 40 jaar geleden zijn aangeplant. De wijn geeft de aroma's die typerend zijn voor de Garnacha (rijp rood fruit). Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt.

Wijnkaartnaam Secastilla - Garnacha Old Vines
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2018
Druif Garnacha
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij gebraden vlees, stoofschotels, rood vlees en wild.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Spanje, Somontano
De wijngaard Secastilla ligt in het meest noordelijke gedeelte van de regio Somontano. Een klein verborgen gebied aan de voet van de Pyreneeën die aan het einde van de 20e eeuw werd herontdekt als wijnbouwgebied. De naam Secastilla is afgeleid van de 7 kastelen (septum castella) welke over de vallei uitkijken. Er heerst een uniek mediterraans microklimaat met uitzonderlijke omstandigheden (zoals een groot verschil tussen dag en nacht temperatuur), waar wijnstokken groeien langs olijf- en amandelboomgaarden. In het gebied wordt ook door de lokale bevolking graag gejaagd op wilde truffels.
 
Romeinse geschiedenis
Uit grondstudies blijkt dat de Romeinen 2000 jaar geleden al Garnacha hier verbouwden. De rode wijnen geven die aroma's die typerend zijn voor de Garnacha; rijp, rood fruit. Aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt. De witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca, is een mooi alternatief voor een houtgelagerde Chardonnay.
 
 
Secastilla
96 punten - Decanter (oogst 2013)
93 punten - James Suckling (oogst 2017)
A fruity and ripe garnacha with plenty of cherries, berries and plums. Supple and fleshy on the palate with a rich core of red berries. Tannins are tight and creamy. Drink now.
Anderen kochten ook