Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

Sella & Mosca Dimonios 2020

Herkomst: Italië, Sardinië
Druif: Cannonau
Krachtig en complex rood, kruidig, rood fruit, aarde, krachtig
De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus zijn er aanvankelijk tonen van rijp rood fruit, maar deze verschuiven naar hints van mediterraan struikgewas, rozemarijn, dennennaalden en aarde. De smaak is romig en omhullend, met tonen van rood fruit. De afdronk is lang en kruidig.
€ 14,95 € 16,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dimonions ontleent zijn naam aan het lied van de Brigata Sassari. Opgericht in 1915, is het de enige eenheid van het Italiaanse leger die bestaat uit soldaten uit dezelfde regio: Sardinië. Ook om deze reden is de wijn gemaakt van puur Cannonau-druiven, geoogst in het zuidoostelijke deel en in andere kleine percelen van het landgoed die als meest geschikt worden beschouwd. De fermentatie, met langdurige maceratie op de schillen en rijping in grote Slavonische eiken vaten, geeft het een sterk karakter, duidelijk territoriaal.

S&M 013
Land Italië
Regio Sardinië
Jaargang 2020
Druif Cannonau
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Vakmanschap in de wijngaard
Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd en maakten zij van Sella & Mosca de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf nog steeds. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella & Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de Phylloxera-crisis.

 

 

Zeer geschikt klimaat
Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

 

Sella & Mosca
Anderen kochten ook