Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Sella & Mosca Torbato Spumante Brut

Herkomst: Italië, Sardinië
Druif: Torbato
Licht, fris en fruitig wit, fris, acacia, brioche, bloemen
De strogele kleur is helder en glanzend, met levendige aroma's van acaciabloesems, roze grapefruit, nobele gisten en broodkorsten. Een vleugje jodium in een smaakvolle, frisse, balsamische mond met een romige, droge en verticale start, die zich voortzet in een eindeloze afdronk dankzij de aanhoudende zuurgraad.
€ 14,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een zeldzame druivensoort, herontdekt en hersteld door Sella & Mosca gedurende vele jaren, torbato gedijt het best in kalkrijke bodems De druiven worden zorgvuldig geselecteerd om de exemplaren met de meeste zuurgraad te kiezen, zodat de most de meest gewenste eigenschappen verwerft voor het produceren van spumante. Een eeuwenoude samenwerking, verheven door de cuvée close methode, die uitblinkt in het behoud van de meest intieme aroma's van de druivensoort, waardoor de wijn schittering en frisheid krijgt.

S&M 013
Land Italië
Regio Sardinië
Druif Torbato
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%

Vakmanschap in de wijngaard
Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd en maakten zij van Sella & Mosca de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf nog steeds. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella & Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de Phylloxera-crisis.

 

 

Zeer geschikt klimaat
Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

 

Sella & Mosca
Anderen kochten ook