Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 636 wijnen
93+ Robert Parker
92 James Suckling

Stag's Leap Wine Cellars Arcadia Vinyard 2019

Herkomst: Verenigde Staten, Napa Valley
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit, rond, citroen, vanille, eikenhout
Eenvoortreffelijke Chardonnay heeft aroma's van crème brûlée, honing en citroen. De smaak is rijk en lang, waarbij dezelfde aroma's die in de geur naar voren komen.
€ 58,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De naam Arcadia Vineyard is afgeleid van een regio in het oude Griekenland, beroemd om zijn pracht en eenvoud. Deze wijngaard is gelegen op de plek van een voormalig meer aan de voet van Mount George in het zuiden van Napa, binnen de Coombsville A.V.A.. Deze voortreffelijke Chardonnay heeft aroma's van crème brûlée, honing en citroen. De smaak is rijk en lang, waarbij dezelfde aroma's die in de geur naar voren komen. Tijdens de Judgment of Paris-wedstrijd werd de Chardonnay van Château Montelena uitgeroepen tot de winnaar. Het perceel dat deze uitstekende wijn heeft voortgebracht, werd later verworven door Stag's Leap Wine Cellars, waar ze nu de prachtige Arcadia wijn produceren vanaf dit exacte stuk grond.

SLWC img wy Arcade
Land Verenigde Staten
Regio Napa Valley
Jaargang 2019
Druif Chardonnay
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Past goed bij gegrilde kip met aioli en gegrilde zalm met komkommer
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 14,5%
Stag's Leap Wine Cellars, vooral bekend als het wijnhuis dat de Cabernet Sauvignon competitie won in het beroemde Oordeel van Parijs (The Judgement of Paris) in 1976, werd opgericht in 1970, en wordt beschouwd als een Napa Valley ‘First Growth’ wijnhuis.
 
The Judgement of Paris
In het voorjaar van 1976 organiseert Steven Spurrier, een Brit met een wijnwinkel in Parijs, een proeverij met de top van Franse en Californische wijnen gemaakt van dezelfde druiven. Uit de Bordeaux selecteert hij Premier en Grand Cru Classes gemaakt van (veelal) Cabernet Sauvignon en uit de Bourgogne kiest hij de mooiste Chardonnays van die tijd. Deze wijnen werden blind geproefd door wijnkenners uit Frankrijk, bekend om hun chauvinistische inslag.
 
Maar wat de deelnemers niet wisten was dat er een paar ‘geheime’ wijnen tussen zaten. En de uitslag was verrassend; bij zowel de rode als de witte wijnen kwam een Californische wijn als beste uit de bus. De rode was de 1973 Stag’s Leap Wine Cellars S.L.V. Cabernet Sauvignon en de witte 1973 Château Montelena Chardonnay uit Napa Valley!
 
Dit nieuws ging als een lopend vuurtje over de wereld en de reputatie van niet alleen Stag’s Leap, maar ook Californië en zelfs de USA als kwalitatief wijngebied was gezet.
 
Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen
De unieke stijl van het wijnhuis wordt vaak omschreven als "een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen". Dit verwijst naar het perfecte samenspel tussen rijpheid, terughoudendheid, zachtheid, structuur en de lange levensduur van de wijnen. Het bereiken van deze stijl vereist een ongekend niveau van aandacht voor detail, en dat is precies waar de gepassioneerde wijnmakers van Stag’s Leap Wine Cellars in uitblinken.
Bovendien gaan zij verder dan alleen het maken van heerlijke wijnen. Zij zijn vastberaden om duurzame praktijken toe te passen in de wijnmakerij en wijngaarden. Dit is een toewijding die het hele team deelt en die het wijnhuis in staat stelt om te blijven streven naar het hoogste niveau van kwaliteit.
 
De wijngaarden
Het hart van Stag's Leap Wine Cellars is zonder twijfel de schilderachtige wijngaarden van het landgoed. Er wordt buitengewoon veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat de aroma, de smaak en de textuur van de wijn een gevoel van plaats uitdrukken.
Hoewel de S.L.V. en FAY wijngaarden aan elkaar grenzen, weergeven de iconische Napa wijnen die zij produceren zeer onderscheidende aspecten van het terroir uit. De S.L.V. wijngaard is overwegend vulkanisch van aard wat bijdraagt aan de gelaagde structuur, concentratie en krachtige intensiteit van de wijnen. De meer alluviale bodems van FAY leveren zorgt voor een wijn met geparfumeerde zachte wijn die rijk is aan aroma’s van rode en zwarte bessen.
Lees hier meer over de wijnen en wijngaarden van Stag’s Leap Wine Cellars.
 
Stag's Leap Wine Cellars
93+ punten - Robert Parker (oogst 2019)
The 2019 Chardonnay Arcadia Vineyard is 99% Chardonnay and 1% Muscat Canelli. Closed to begin, it slowly unfurls to reveal notes of white peaches and golden delicious apples plus nutmeg, shaved almonds and baking bread. Medium to full-bodied with lovely balance and purity, it finishes with a spicy lift.
92 punten - James Suckling (oogst 2019)
Attractive aromas of cooked apple and lemon rind with some fennel and aniseed. Medium-bodied with a creamy texture and a fruity finish. Subtle and delicious. Drink now.
Anderen kochten ook