Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Stag's Leap Wine Cellars Cask23 Cabernet Sauvignon Magnum 2016

Herkomst: Verenigde Staten, Napa Valley
Druif: Cabernet Sauvignon
Krachtig en complex rood, complex, zwarte kers, braam, nootmuskaat
CASK 23 is het beste van de twee estate wijngaarden. Een uitzondelijke combinatie van het kenmerkende parfum van de FAY-wijngaard met de structuur en de aroma's van donker fruit afkomstig van S.L.V. In de neus overweldigende aroma's van zwarte kerssen, cassis, braam, zwarte thee en lichte tonen van anijs en nootmuskaat. De smaak is even zo vol met een verfijnde hint van eiken hout.
€ 650,00 | 1.5000L
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De bekende wijnmaker André Tschelistcheff is de vader van de CASK 23 wijn waarmee hij in 1974 mee is begonnen. De naam hiervoor is afgeleid van het grote eikenhouten vat waar de wijn destijds in werd bewaard en werd destijds van alleen de Stag's Leap wijngaard (S.L.V.) gemaakt. Om dat prachtige resultaat van 1974 weer mogelijk te maken is het jaar 2019 een combinatie geworden van de S.L.V. en de FAY wijngaarden.

SLWC img wy Arcade
Land Verenigde Staten
Regio Napa Valley
Jaargang 2016
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 15 tot 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtig bij een mooi stuk rundvlees of een stevige geitenkaas risotto
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Stag's Leap Wine Cellars, vooral bekend als het wijnhuis dat de Cabernet Sauvignon competitie won in het beroemde Oordeel van Parijs (The Judgement of Paris) in 1976, werd opgericht in 1970, en wordt beschouwd als een Napa Valley ‘First Growth’ wijnhuis.
 
The Judgement of Paris
In het voorjaar van 1976 organiseert Steven Spurrier, een Brit met een wijnwinkel in Parijs, een proeverij met de top van Franse en Californische wijnen gemaakt van dezelfde druiven. Uit de Bordeaux selecteert hij Premier en Grand Cru Classes gemaakt van (veelal) Cabernet Sauvignon en uit de Bourgogne kiest hij de mooiste Chardonnays van die tijd. Deze wijnen werden blind geproefd door wijnkenners uit Frankrijk, bekend om hun chauvinistische inslag.
 
Maar wat de deelnemers niet wisten was dat er een paar ‘geheime’ wijnen tussen zaten. En de uitslag was verrassend; bij zowel de rode als de witte wijnen kwam een Californische wijn als beste uit de bus. De rode was de 1973 Stag’s Leap Wine Cellars S.L.V. Cabernet Sauvignon en de witte 1973 Château Montelena Chardonnay uit Napa Valley!
 
Dit nieuws ging als een lopend vuurtje over de wereld en de reputatie van niet alleen Stag’s Leap, maar ook Californië en zelfs de USA als kwalitatief wijngebied was gezet.
 
Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen
De unieke stijl van het wijnhuis wordt vaak omschreven als "een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen". Dit verwijst naar het perfecte samenspel tussen rijpheid, terughoudendheid, zachtheid, structuur en de lange levensduur van de wijnen. Het bereiken van deze stijl vereist een ongekend niveau van aandacht voor detail, en dat is precies waar de gepassioneerde wijnmakers van Stag’s Leap Wine Cellars in uitblinken.
Bovendien gaan zij verder dan alleen het maken van heerlijke wijnen. Zij zijn vastberaden om duurzame praktijken toe te passen in de wijnmakerij en wijngaarden. Dit is een toewijding die het hele team deelt en die het wijnhuis in staat stelt om te blijven streven naar het hoogste niveau van kwaliteit.
 
De wijngaarden
Het hart van Stag's Leap Wine Cellars is zonder twijfel de schilderachtige wijngaarden van het landgoed. Er wordt buitengewoon veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat de aroma, de smaak en de textuur van de wijn een gevoel van plaats uitdrukken.
Hoewel de S.L.V. en FAY wijngaarden aan elkaar grenzen, weergeven de iconische Napa wijnen die zij produceren zeer onderscheidende aspecten van het terroir uit. De S.L.V. wijngaard is overwegend vulkanisch van aard wat bijdraagt aan de gelaagde structuur, concentratie en krachtige intensiteit van de wijnen. De meer alluviale bodems van FAY leveren zorgt voor een wijn met geparfumeerde zachte wijn die rijk is aan aroma’s van rode en zwarte bessen.
Lees hier meer over de wijnen en wijngaarden van Stag’s Leap Wine Cellars.
 
Stag's Leap Wine Cellars