Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Sella & Mosca Tanca Farra 2020

Herkomst: Italië, Sardinië
Druif: Cabernet Sauvignon, Cannonau
Krachtig en complex rood, kruidig, hout, vanille, zwart fruit
is vol robijnrood van kleur, overgaand in granaatrood. Hij heeft een uitbundige geur van donker fruit, specerijen, vanille, tabak en leer. Prachtige balans tussen fruit en soepele tannines, gevolgd door een lange finale met een elegante bittertoets.
€ 21,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Tanca Farrà is ontstaan ​​uit de ontmoeting tussen Cannonau en Cabernet Sauvignon. De wijngaarden zijn aangeplant op sterke, kleiachtige en ijzerrijke bodems. De wijn ondergaat na een vinificatie in roestvrijstaal, verder met een houtrijping van minimaal één jaar. Een deel in Franse barriques en een deel in grote vaten. Na de rijpijng wordt de wijn gebotteld en ongeveer drie maanden in de kelder gelaten voordat hij op de markt wordt gebracht. Het sterke karakter van deze rode kleur komt al tot uiting in zijn uiterlijk. In het glas is er namelijk een robijnrode kleur met granaatreflecties.

S&M 013
Land Italië
Regio Sardinië
Jaargang 2020
Druif Cabernet Sauvignon, Cannonau
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en 5 jaar na oogst te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij gebraden vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Vakmanschap in de wijngaard
Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd en maakten zij van Sella & Mosca de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf nog steeds. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella & Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de Phylloxera-crisis.

 

 

Zeer geschikt klimaat
Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

 

Sella & Mosca
Anderen kochten ook