Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Tenuta Montenisa Antinori Contessa Maggi 2016

Herkomst: Italië, Lombardije
Druif: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Licht, fris en fruitig wit, Fijne bubbel, Witte perzik, Gist, Biscuit
Fris met een levendige zuurgraad en complexe aroma's. De wijn heeft een aantrekkelijk boeket van witte bloemen, rijpe citrusvruchten, appel en hints van mineraliteit. In de mond onthult het een verfijnde mousse en een perfecte balans tussen fruitige tonen, elegante mineraliteit en een subtiele biscuitachtige toets.
€ 68,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Antinori Tenuta Montenisa Contessa Maggi is een prachtige Italiaanse wijn afkomstig uit de regio Franciacorta, gelegen in Lombardije, Noord-Italië. Het is een van de prestigieuze wijnen geproduceerd door de gerenommeerde Antinori-familie, die een lange geschiedenis en traditie in de wijnbouw heeft.

De Contessa Maggi is een mousserende wijn die wordt geproduceerd volgens de traditionele methode, bekend als de "metodo classico" in Italië, die ook wordt gebruikt bij de productie van champagne. Deze wijn ondergaat een tweede gisting in de fles, waardoor de karakteristieke fijne bubbels ontstaan die de wijn een levendige en elegante textuur geven.

De druiven die worden gebruikt voor de Contessa Maggi zijn voornamelijk Chardonnay en Pinot Nero, met mogelijk een klein percentage Pinot Bianco (Pinot Blanc). Deze druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van de wijn.

Cuve royal Tenuta montenisa
Land Italië
Regio Lombardije
Jaargang 2016
Druif Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Past goed bij zeevruchten, schelpdieren, lichte visgerechten, wit vlees en kazen.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Cuvee Royale
Beste Piero, Hoe gaat het met je ‘Cordon Rouge’. Ze vertellen me dat je bezig bent met het ontwikkelen van een grootse stijl. Ik wens je alle succes van de wereld, was getekend Giacomo Puccini.
 
Giacomo Puccini, Een van de beste operacomponisten uit eind 19de eeuw, refereerde in zijn brief uit 1914 naar een mousserende wijn die door Piero en Lodovico Antinori werd gepresenteerd als grote concurrent van Champagne. Zij ontwikkelden de wijn na een bezoek aan de Champagne, een moedig en origineel initiatief in Italie. Zeker voor het jonge bedrijf, dat destijds slechts een paar honderd dozen wijn exporteerde naar het buitenland. Het bericht begon te circuleren dat de gebroeders Antinori een echte Champagne maakte in Italie.
 
De ‘Gran Spumante Marchesi Antinori’ werd al snel bekend onder vrienden, vrienden van vrienden en vrienden van vrienden van vrienden. Dit ging zo ver dat de wijn zelfs werd geschonken op koninklijke banketten. Iets meer dan een halve eeuw later, in een moeilijke tijd en voorzichtigere bedrijfsvoering, werd de productie van deze wijn stopgezet.
 
Franciacorta
Sindsdien heeft Italiaanse mousserende wijn een welverdiende officiele status gekregen; Franciacorta, en maakt Antinori sinds 1999 onder leiding van Alessia Antinori opnieuw de geweldige Marchesi Antinori Cuvee Royale. Met een speciaal dankwoord aan een van de meest innovatieve wijnmakers in zijn tijd; Giacomo Tachis, die de waardigheid in de wijn heeft gecreeerd, waar zijn naamgenoot en componist over sprak in zijn brief.
 
Tenuta Montenisa
Deze wijn wordt gemaakt op het estate Tenuta Montenisa. Dit ligt in Lombardije het Noorden van Italie, midden in het beroemde ‘merengebied’. Als wijngebied geniet het een enorm aanzien, maar er wordt maar weinig wijn geexporteerd, Italianen zijn zelf namelijk ook enorme fan van de ‘Italiaanse Champagne’ die hier worden gemaakt en het gebied is maar klein.
 
De wijngaarden
De druiven gebruikt in de Cuvee Royale groeien op een glooiende heuvel aan het Lago D’Iseo. Er is zo’n 60 hectare aan Chardonnay, Pinot Nero and Pinot Bianco, uitermate geschikt om mousserende wijn van te maken. Deze plek biedt de perfecte balans tussen de koude lucht van de Apennijnen en de warmte van het meer Lago d’Iseo. In Calino een klein dorpje aan de voet van de berg liggen de kelders van Palazzo Calini-Maggi.
 
In 1999 werd dit estate gekocht door de familie Antinori en jongste dochter van Piero Alessia ging hier wijn maken. De Cuvee Royale is een blend van Chadonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc en wordt gemaakt op dezelfde manier als Champagne, met een tweede rijping op de fles. Giorgio Oddi, de huidige wijnmaker omschrijft de kwaliteit als volgt; ‘Hoe mooier de ‘string of pearls’ hoe beter de wijn gemaakt is’.
 
Tenuta Montenisa
Anderen kochten ook