Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen

Tüzkö Cabernet Franc

Herkomst: Hongarije, Bátaapáti
Druif: Cabernet Franc
Vol en rond rood, Body, tabak, kersen, rijp
Tuzko is het Hongaarse domein van de familie Antinori. Nu zijn Hongaarse wijnen niet erg bekend in Nederland, maar toen de Markies een bezoek bracht aan dit land zag hij direct de potentie. Nu 20 jaar later komt die potentie ook tot uiting in de wijnen. Deze Cabernet Franc is een fraaie gelagerde wijn, veel fruit, lekker doorgerijpt en vol van smaak. Zeker het proberen waard.
€ 8,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een droge en fruitige rode wijn met veel body. Gemaakt van volledig gerijpte druiven welke laat zijn geoogst. In de smaak tabak en kersen.

Wijnmakers Antinori 1
Wijnkaartnaam Tüzko Cabernet Franc
Land Hongarije
Regio Bátaapáti
Druif Cabernet Franc
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij soep, vis, pasta, salade, barbecue, gevogelte en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Hongarije, Bátaapáti
Het verhaal van het Hongaarse Tüzkö, gelegen in de streek Bátaapáti, gaat terug naar de vroege negentiger jaren van de vorige eeuw. Hongarije maakte destijds een politieke en economische verandering door. De wijnproducenten transformeerden van grote staatsbedrijven, gericht op kwantiteit, naar private producenten gericht op kwaliteit. Deze regio trok ook de aandacht van de beroemde wijnmakers Jacopo Mazzei and Piero Antinori, waardoor er nu verrassend goede wijnen vandaan komen met veel waar voor hun geld. 
 
Hongaars eiken vaten
Tüzkö is ook eigenaar van een vatenfabriek, genaamd Európai Kádárok. Deze wereldbekende speler produceert de hoge kwaliteitsvaten van Hongaars eiken, die worden gebruikt in Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië. 
 
Lokale variëteiten
Tüzkö werkt graag met lokale druivenrassen, waarbij ze als doel hebben om de karaktereigenschappen van de verschillende lokale variëteiten zo optimaal mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen.
 
Tüzkö
Anderen kochten ook