Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

Tüzkö Grüner Veltliner 2022

Herkomst: Hongarije, Bátaapáti
Druif: Grüner Veltliner
Licht, fris en fruitig wit, mineralig, citrus, witte peper, zuurbalans
De populariteit van deze druif blijft zeker niet beperkt tot Oostenrijk. Ook hier in Hongarije komen spetterende Gruners van de wijngaarden. Dit is hier een mooi voorbeeld van.
€ 10,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In de geur van deze heerlijke droge wijn witte perzikaroma's, naast tonen van witte peper, kruiden en mineralen. De karakteristieke smaak wordt gekenmerkt door aroma's van citrus, witte peper en een aangename zuurgraad.

IMG 1749ok scaled
Wijnkaartnaam Tüzko Grüner Veltliner
Land Hongarije
Regio Bátaapáti
Jaargang 2022
Druif Grüner Veltliner
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Hongarije, Bátaapáti
Het verhaal van het Hongaarse Tüzkö, gelegen in de streek Bátaapáti, gaat terug naar de vroege negentiger jaren van de vorige eeuw. Hongarije maakte destijds een politieke en economische verandering door. De wijnproducenten transformeerden van grote staatsbedrijven, gericht op kwantiteit, naar private producenten gericht op kwaliteit. Deze regio trok ook de aandacht van de beroemde wijnmakers Jacopo Mazzei and Piero Antinori, waardoor er nu verrassend goede wijnen vandaan komen met veel waar voor hun geld. 
 
Hongaars eiken vaten
Tüzkö is ook eigenaar van een vatenfabriek, genaamd Európai Kádárok. Deze wereldbekende speler produceert de hoge kwaliteitsvaten van Hongaars eiken, die worden gebruikt in Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië. 
 
Lokale variëteiten
Tüzkö werkt graag met lokale druivenrassen, waarbij ze als doel hebben om de karaktereigenschappen van de verschillende lokale variëteiten zo optimaal mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen.
 
Tüzkö
Anderen kochten ook