Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Tüzkö Chardonnay Barrique 2022

Herkomst: Hongarije, Bátaapáti
Druif: Chardonnay
Romig en complex, vanille, appel, vijgen, hout
Tuzko is het Hongaarse domein van de familie Antinori. Hongaarse wijnen zijn nog erg bekend maar toen de Markies een bezoek bracht aan dit land zag hij direct de potentie. Nu 20 jaar later komt die potentie ook tot uiting in de wijnen. Deze Chardonnay is hout gelagerd en perfect in balans.
€ 10,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Strogele kleur. In de rijke geur en volle smaak van deze heerlijke droge wijn komen de tonen van appels, kaneel, rijpe vijgen en romig vanille naar voren.

IMG 1749ok scaled
Wijnkaartnaam Tüzko Chardonnay Barrique
Land Hongarije
Regio Bátaapáti
Jaargang 2022
Druif Chardonnay
Lagering 100% op grote houten vaten
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooie combinatie bij gerookte vis, gevogelte en lichte kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en complex
Alcohol 12,5%
Hongarije, Bátaapáti
Het verhaal van het Hongaarse Tüzkö, gelegen in de streek Bátaapáti, gaat terug naar de vroege negentiger jaren van de vorige eeuw. Hongarije maakte destijds een politieke en economische verandering door. De wijnproducenten transformeerden van grote staatsbedrijven, gericht op kwantiteit, naar private producenten gericht op kwaliteit. Deze regio trok ook de aandacht van de beroemde wijnmakers Jacopo Mazzei and Piero Antinori, waardoor er nu verrassend goede wijnen vandaan komen met veel waar voor hun geld. 
 
Hongaars eiken vaten
Tüzkö is ook eigenaar van een vatenfabriek, genaamd Európai Kádárok. Deze wereldbekende speler produceert de hoge kwaliteitsvaten van Hongaars eiken, die worden gebruikt in Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië. 
 
Lokale variëteiten
Tüzkö werkt graag met lokale druivenrassen, waarbij ze als doel hebben om de karaktereigenschappen van de verschillende lokale variëteiten zo optimaal mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen.
 
Tüzkö
Anderen kochten ook