Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Tüzkö Gewurztraminer 2023

Herkomst: Hongarije, Bátaapáti
Druif: Gewurztraminer
Smaakvol en complex wit, aromatisch, lychee, honing, droog
Tuzko is het Hongaarse domein van de familie Antinori. Nu zijn Hongaarse wijnen niet erg bekend in Nederland, maar toen de Markies een bezoek bracht aan dit land zag hij direct de potentie. Nu 20 jaar later komt die potentie ook tot uiting in de wijnen. Deze gewurztraminer is een origineel exemplaar, droog, maar wel met extreem veel fruit en een beetje honing.
€ 10,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Goudgele kleur. Volle aromatische droge wijn met in de geur tonen van bessen, rozenblaadjes, lychees en gember. Deze tonen kenmerken ook de smaak, samen met wat honing.

IMG 1749ok scaled
Land Hongarije
Regio Bátaapáti
Jaargang 2023
Druif Gewurztraminer
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief of een mooie combinatie bij diverse salades en aziatische gerechten.
Sluiting Schroefdop
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Hongarije, Bátaapáti
Het verhaal van het Hongaarse Tüzkö, gelegen in de streek Bátaapáti, gaat terug naar de vroege negentiger jaren van de vorige eeuw. Hongarije maakte destijds een politieke en economische verandering door. De wijnproducenten transformeerden van grote staatsbedrijven, gericht op kwantiteit, naar private producenten gericht op kwaliteit. Deze regio trok ook de aandacht van de beroemde wijnmakers Jacopo Mazzei and Piero Antinori, waardoor er nu verrassend goede wijnen vandaan komen met veel waar voor hun geld. 
 
Hongaars eiken vaten
Tüzkö is ook eigenaar van een vatenfabriek, genaamd Európai Kádárok. Deze wereldbekende speler produceert de hoge kwaliteitsvaten van Hongaars eiken, die worden gebruikt in Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië. 
 
Lokale variëteiten
Tüzkö werkt graag met lokale druivenrassen, waarbij ze als doel hebben om de karaktereigenschappen van de verschillende lokale variëteiten zo optimaal mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen.
 
Tüzkö
Anderen kochten ook