Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
92 James Suckling

Umani Ronchi Jorio Montepulciano d'Abruzzo DOC 2021

Herkomst: Italië, Abruzzen
Druif: Montepulciano
Vol en rond rood, chocolade, rijp, aardbeien, vol
Deze Montepulciano heeft een geur van rijp rood fruit (aardbeien, kersen) en een mooie diepgang in de smaak. Tonen van chocolade en cacao maken deze rode wijn stevig doch soepel.
€ 13,95 € 15,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Jorio is de naam van de Montepulciano d'Abruzzo DOC van Umani Ronchi. Deze wijn werd voor het eerst geproduceerd in het midden van de jaren negentig en laat het grote potentieel van deze variëteit zien. De naam van de wijn is een eerbetoon aan de bekende dichter Gabriele D'Annunzio wiens bekendste verhaal over deze regio ' The dochter van Jorio' heet.

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Jorio Montepulciano d'Abruzzo DOC
Land Italië
Regio Abruzzen
Jaargang 2021
Druif Montepulciano
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Pasta met vleessauzen, gebraden wit en rood vlees en kip.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Familiebedrijf
Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd! Umani Ronchi produceert vandaag de dag jaarlijks 2,9 miljoen flessen wijn en heeft export over meer dan 40 landen.
 
Toonaangevend wijndomein
Umani Ronchi is een van de meest toonaangevende wijndomeinen in het hart van de Marken en Abruzzen. Diverse wijnen van het domein scoren bij wijnschrijvers als Robert Parkers’ Wine Advocate structureel ruim in de 90 punten en u zult proeven; daar zit geen punt teveel bij! De intens karaktervolle wijnen van met name de inheemse druivenrassen verrassen met een verbluffend goede prijs-/kwaliteitverhouding. 
 
Het vlaggenschip
Sinds 1990 is het Michele Bernetti, die samen met de beroemde Toscaanse oenoloog Giacomo Tachis de wijnen naar de absolute top van de regio heeft gebracht. De icoonwijn van het huis; Pelago, is geïnspireerd op de revolutionaire 'Super Tuscans'. Deze 'Super Marken' verenigt de prachtige tonen van de Bordeaux druivenrassen, Cabernet Sauvignon en Merlot, met de inheemse druiven uit de streek. De wijn wordt enkel gemaakt in de beste oogstjaren.
 
Istituto Grandi Marchi
Sinds 2012 maakt Umani Ronchi deel uit van het prestigieuze Istituto Grande Marchi; een selecte groep van 18 vooruitstrevende familiebedrijven waartoe bijvoorbeeld ook de bekende wijnhuizen Marchese Antinori en Masi Agricola behoren. Deze wijnhuizen uit het topsegment delen dezelfde kernwaarden, strategieën en doelen. Zij brengen gezamenlijk de beste wijnen van Italië wereldwijd onder de aandacht.
 
Abruzzen
Ook in de Abruzzen maakt het wijnhuis prachtige wijnen. Voornamelijk van de Italiaanse druiven Montepulciano en Pecorino. Door deze wijngaarden waait een verkoelde bries, afkomstig van de Adriatische zee. Hierdoor wordt het rijpingsprocess verlengd waardoor de smaken zeer geconcentreerd zijn. Laat u verrassen door de Abruzzen.
Umani Ronchi
92 punten - James Suckling (oogst 2019)
Anderen kochten ook