Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 469 wijnen
89 Wine spectator
91 James Suckling
9- De Grote Hamersma
Umani Ronchi
San Lorenzo Rosso Conero DOC
2019
Herkomst: Italië, Marche
Druif: Montepulciano
Vol en rond rood, Rijk, bessen, kruidig, warm
In de neus een dominante geur van bramen en bessen, aangevuld met licht vanille vanwege de houtlagering. Romig, maar ook voorzien van de nodige pit.
€ 13,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

San Lorenzo ontleent zijn naam aan de wijngaard met dezelfde naam in de gemeente Osimo waarvan de Montepulciano druiven afkomstig zijn. 
Het terroir bestaat voornamelijk uit klei en kalk, een bodemsoort zeer geschikt voor de Montepulciano druiven. En het feit dat de wijnen van San Lorenzo bewaard worden in de pittoreske grot van Osimo, maakt het sprookje compleet.

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi San Lorenzo Rosso Conero DOC
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2019
Druif Montepulciano
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 12 - 14°C
Wijn & Spijs Bijzonder geschikt voor bij gevulde pasta, gegrilde gerechten, aan het spit geroosterd varkensvlees, wild en gestoofde gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Zij behoren ondertussen tot de 19 meest toonaangevende Italiaanse wijnbedrijven en maken deel uit van het Instituto del Vino di Qualitá. Jaar na jaar behalen zij prestigieuze scores voor hun wijnen in zowel de Italiaanse als internationale pers.

Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd!
 

Umani Ronchi
89 punten - Wine spectator (oogst 2017)
Round and mouthwatering, a medium-bodied red featuring light, dusty tannins and a pleasing range of mulberry, fig cake, wild sage and anise flavors. Lingering finish. Drink now through 2025."
91 punten - James Suckling (oogst 2018)
9- - De Grote Hamersma (oogst 2018)
Rosso Conero, een van de betere gebieden in de Marche. De montepulcianodruif voelt zich er op zijn gemak. Liet zich deels opvoeden op roestvrij staal, deels op eiken. Donkere kersen, een laurierdropje, kauwbare tannines en vrolijke olala-zuren vallen de drinker thans ten deel. Behoorlijk inhoudelijk voor dit prijskaartje. Zie ook de Cúmaro van Umani Ronchi, hun vlaggenschip
92 punten - James Suckling (oogst 2019)