Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Umani Ronchi Maximo Marche Bianco IGT Botrytis 2021

Herkomst: Italië, Marche
Druif: Sauvignon Blanc
Zoet, Elegant, rijp, fruit, vijg
Een prachtige gouden kleur met ambertinten. In de neus komen uitgesproken geuren van honing, abrikoos en perzik tot uiting.
€ 29,95 € 34,75 | 37.5cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dankzij de zeer bijzondere klimatologische omstandigheden veroorzaakt door de afwisseling van hoge luchtvochtigheid en drogere luchtstromen bij vrij lage temperaturen worden de Sauvignon Blanc-druiven aangevallen door Botrytis Cinerea in zijn meest ‘nobele’ vorm. Dit geeft de wijn ongelooflijk complexiteit en zeldzame smaken en aroma's.
Maximo is een wijn die zeker uniek is omdat hij het product is van klimatologische omstandigheden die zelf uniek te noemen zijn. Het is gemaakt in het hoogste gedeelte van het Villa Bianchi landgoed. De naam is een eerbetoon aan Dr. Massimo Bernetti

Umani Ronchi Wijnmakers
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Maximo Marche Bianco IGT Botrytis
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2021
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect bij patisserie en pittige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 13%
Familiebedrijf
Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen. Van Castelli di Jesi tot Conero en Abruzzo; Umani Ronchi bezit in totaal 210 hectare wijngaarden met o.a. de druiven Verdicchio, Montepulciano en Pecorino. Twaalf wijngaarden, samen goed voor 185 km aan rijen wijnstokken, die strikt volgens de principes van biologische landbouw worden verbouwd! Umani Ronchi produceert vandaag de dag jaarlijks 2,9 miljoen flessen wijn en heeft export over meer dan 40 landen.
 
Toonaangevend wijndomein
Umani Ronchi is een van de meest toonaangevende wijndomeinen in het hart van de Marken en Abruzzen. Diverse wijnen van het domein scoren bij wijnschrijvers als Robert Parkers’ Wine Advocate structureel ruim in de 90 punten en u zult proeven; daar zit geen punt teveel bij! De intens karaktervolle wijnen van met name de inheemse druivenrassen verrassen met een verbluffend goede prijs-/kwaliteitverhouding. 
 
Het vlaggenschip
Sinds 1990 is het Michele Bernetti, die samen met de beroemde Toscaanse oenoloog Giacomo Tachis de wijnen naar de absolute top van de regio heeft gebracht. De icoonwijn van het huis; Pelago, is geïnspireerd op de revolutionaire 'Super Tuscans'. Deze 'Super Marken' verenigt de prachtige tonen van de Bordeaux druivenrassen, Cabernet Sauvignon en Merlot, met de inheemse druiven uit de streek. De wijn wordt enkel gemaakt in de beste oogstjaren.
 
Istituto Grandi Marchi
Sinds 2012 maakt Umani Ronchi deel uit van het prestigieuze Istituto Grande Marchi; een selecte groep van 18 vooruitstrevende familiebedrijven waartoe bijvoorbeeld ook de bekende wijnhuizen Marchese Antinori en Masi Agricola behoren. Deze wijnhuizen uit het topsegment delen dezelfde kernwaarden, strategieën en doelen. Zij brengen gezamenlijk de beste wijnen van Italië wereldwijd onder de aandacht.
 
Abruzzen
Ook in de Abruzzen maakt het wijnhuis prachtige wijnen. Voornamelijk van de Italiaanse druiven Montepulciano en Pecorino. Door deze wijngaarden waait een verkoelde bries, afkomstig van de Adriatische zee. Hierdoor wordt het rijpingsprocess verlengd waardoor de smaken zeer geconcentreerd zijn. Laat u verrassen door de Abruzzen.
Umani Ronchi
Anderen kochten ook