Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 658 wijnen

Vergelegen Cabernet Sauvignon - Merlot 2015

Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Vol en rond rood, Aantrekkelijk, pruimen, koffie, vol
Deze Cabernet Sauvignon - Merlot is een mooi voorbeeld wat Vergelegen kan produceren. In het bouquet aroma’s van donkere pruimen, zwarte bessen, bramen, koffie, specerijen en hout. De zachte en rijpe tannines integreren goed met het fruit en het hout.
€ 16,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Aantrekkelijke donkere robijnrode kleur. In het bouquet aroma’s van donkere pruimen, zwarte bessen, bramen, koffie, specerijen en hout. De zachte en rijpe tannines integreren goed met het fruit en het hout. Volle en lange afdronk.

Wijnmakers Vergelegen
Wijnkaartnaam Vergelegen Cabernet Sauvignon-Merlot
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2015
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 7 jaar na oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideaal bij pasta’s, pizza’s en diverse gerechten met rood vlees of kip.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van de nieuwe wijnkelder van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Dit landgoed is gesticht in 1700 en ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Dit alles om wijnen van wereldklasse te produceren.
 
De Beast on the Hill
Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker. Met zijn rode topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. 
 
Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

De line-up van de sommeliers:
(prijsindicatie per fles)
  1. Vergelegen V (€ 85,-)
  2. Chateau Mouton Rothschild (€ 800,-)
  3. Chateau Haut Brion (€ 1.000,-)
  4. Vergelegen Red GVB (€ 45,-)
  5. Dominus (Napa) (€ 350,-)
  6. Colgin (Napa) (€ 750,-)
De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.

Tevens laat het zien dat de wijnen van Vergelegen door hun eigen unieke stijl perfect kunnen rijpen. Een groot compliment voor wijnmaker André van Rensburg!
 
World’s Best Vineyards 
Vergelegen behaalde een eervolle 34ste plek in de “World’s Best Vineyards competition en daarmee de beste te zijn op het gehele Zuid-Afrikaanse continent! Het landgoed Vergelegen heeft met zijn historische Cape Dutch architectuur, 2.000 hectare beschermde natuur met unieke wilde dieren en een restaurant van wereldklasse alles te bieden. De geweldige mensen en uitmuntende hospitality maken Vergelegen hét wijnestate om te bezoeken als u in Zuid-Afrika bent.
 
Vergelegen
4 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2015)
8,5 - De Grote Hamersma (oogst 2013)
Lees meer over wijnmaker André van Rensburg bij zijn chardonnay. Mooie, stevige indrinker richting zijn bordeauxblend, cabernet sauvignon ontmoet merlot in een fijne eiken ambiance. Kloeke cassis, barst van de bramen, niet terughoudend met tannines en een zweempje eucalyptus. Rijp, vol, vlezig, sappig en zonnesteekvrij: mooie, compact-koele finale.
Anderen kochten ook