Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
91 Decanter

Vergelegen Sauvignon Blanc 2021

Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Sauvignon Blanc
Licht, fris en fruitig wit, Stuivend, kruisbes, bloesem, mineralig
Deze Sauvignon Blanc heeft alles wat verwacht mag worden: De geur springt uit het glas! Frisse wijn met een levendige smaak die goed in balans is en een lange afdronk heeft.
€ 17,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijn heeft een bleke strogele kleur. De geur springt uit het glas: kruisbessen, citroenbloesem, kruiden en witte peper. Frisse wijn met een levendige smaak vol aroma's van citroen en mineralen die mooi in balans is en een lange afdronk heeft.

Wijnmakers Vergelegen
Wijnkaartnaam Vergelegen Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2021
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en bij visgerechten, schelp- en schaaldieren.
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van de nieuwe wijnkelder van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Dit landgoed is gesticht in 1700 en ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Dit alles om wijnen van wereldklasse te produceren.
 
De Beast on the Hill
Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker. Met zijn rode topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. 
 
Virusvrije wijngaarden
Een van de grootste successen van André van Rensburg is de uitroeiing van het bladrolvirus. Het bladrolvirus tast de hoeveelheid en de kwaliteit van de druiven aan, en uiteindelijk moeten de wijnstokken worden vervangen. In samenwerking met professor Gerhard Pietersen van de Agricultural Research Council - Plant Protection Research Institute van de Universiteit van Pretoria heeft André een oplossing gevonden voor dit virus. Het bladrolvirus is een groot probleem voor wijnboeren en dankzij de inspanningen van André is het virus echter uitgeroeid en kunnen wijnbouwers nu druiven van hogere kwaliteit produceren.
 
World’s Best Vineyards 
Vergelegen behaalde een eervolle 34ste plek in de “World’s Best Vineyards competition en daarmee de beste te zijn op het gehele Zuid-Afrikaanse continent! Het landgoed Vergelegen heeft met zijn historische Cape Dutch architectuur, 2.000 hectare beschermde natuur met unieke wilde dieren en een restaurant van wereldklasse alles te bieden. De geweldige mensen en uitmuntende hospitality maken Vergelegen hét wijnestate om te bezoeken als u in Zuid-Afrika bent.
 
Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend! De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.
 
Vergelegen
91 punten - Decanter (oogst 2021)
Upfront and intense grassy aromas, with classic green bell pepper and lime essence. There's a tropical side, with pineapple and passionfruit, but it's also loaded with gooseberries. There's so much intensity here, this would greatly appeal to true Sauvignon Blanc groupies. Crunchy green apples and green mango, with superb ripeness and searing acidity. 2021 was a great quality harvest here, and grapes were all hand picked, with parcel fermented separately in a range of different vessels.
Anderen kochten ook