Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 Robert Parker
93 Platter (Zuid-Afrika)

Vergelegen White 2020

Herkomst: Zuid-Afrika, Stellenbosch
Druif: Sauvignon Blanc, Sémillon
Smaakvol en complex wit, Intens, peer, vanille, rijk
Het witte vlaggenschip van Vergelegen is 'Vergelegen White' en zo simpel als de naam klinkt, zo mooi en complex is de wijn. Deze wijn wordt gemaakt in de traditie van de grote witte Bordeauxwijnen, maar dan in Vergelegen stijl. Het resultaat is een rijke, complexe en gerijpte wijn.
€ 43,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Bleke groene kleur. Discreet, rijk, elegant en krachtig zijn van toepassing op deze complexe wijn waarin de rijpe Semillon in de geur domineert. In de geur peer, banaan, vanille, mineralen en lichte kruiden. De smaak heeft een frisse aanzet, mooie zuren en een lange afdronk.

Wijnmakers Vergelegen
Wijnkaartnaam Vergelegen White
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2020
Druif Sauvignon Blanc, Sémillon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij oesters, vis, rivierkreeft en gevogelte.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van de nieuwe wijnkelder van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Dit landgoed is gesticht in 1700 en ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Dit alles om wijnen van wereldklasse te produceren.
 
De Beast on the Hill
Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker. Met zijn rode topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Spirit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. 
 
Virusvrije wijngaarden
Een van de grootste successen van André van Rensburg is de uitroeiing van het bladrolvirus. Het bladrolvirus tast de hoeveelheid en de kwaliteit van de druiven aan, en uiteindelijk moeten de wijnstokken worden vervangen. In samenwerking met professor Gerhard Pietersen van de Agricultural Research Council - Plant Protection Research Institute van de Universiteit van Pretoria heeft André een oplossing gevonden voor dit virus. Het bladrolvirus is een groot probleem voor wijnboeren en dankzij de inspanningen van André is het virus echter uitgeroeid en kunnen wijnbouwers nu druiven van hogere kwaliteit produceren.
 
World’s Best Vineyards 
Vergelegen behaalde een eervolle 34ste plek in de “World’s Best Vineyards competition en daarmee de beste te zijn op het gehele Zuid-Afrikaanse continent! Het landgoed Vergelegen heeft met zijn historische Cape Dutch architectuur, 2.000 hectare beschermde natuur met unieke wilde dieren en een restaurant van wereldklasse alles te bieden. De geweldige mensen en uitmuntende hospitality maken Vergelegen hét wijnestate om te bezoeken als u in Zuid-Afrika bent.
 
Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend! De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.
 
Vergelegen
93 punten - Robert Parker (oogst 2021)
Mostly Sémillon, with 22% Sauvignon Blanc, the 2021 GVB White displays a fresh, crisp and bright nose with citrus-driven aromas that burst from the glass. Medium-bodied and with 13.4% alcohol, the palate shows the brightness of the vintage with a balanced structure and crisp acidity that has me craving shellfish and fresh salads. Nicely done!
93 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2020)
Anderen kochten ook