Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Weingut Martinshof Weissburgunder 2022

Herkomst: Duitsland, Rheinhessen
Druif: Weissburgunder
Licht, fris en fruitig wit, Witte peper, droog, abrikoos, stijlvol
Ervaring, innovatie, respect voor de natuur en de moderne wijnproductiemethoden en keldertechniek bepalen het dagelijkse werk op Weingut Martinshof. Weissburgunder is de Duitse benaming voor Pinot Blanc en geeft een heerlijke elegante smaak van abrikozen en wat witte peper. Ideaal als aperitif of bij lichte gerechten.
€ 13,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een elegante wijn met in de neus tonen van witte peper en abrikoos. Ook in de smaak versmelten deze kenmerken zich mooi met het frisse fruit. Een op en top gastronomische wijn door zijn frisse en droge stijl.

Weingutmartinshof wijnmakers
Wijnkaartnaam Weingut Martinshof Weissburgunder
Land Duitsland
Regio Rheinhessen
Jaargang 2022
Druif Weissburgunder
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Een op en top gastronomische wijn door zijn frisse en droge stiijl, heerlijk bij vleesschotels en kip
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Duitsland, Dienheim
De romeinen maakten al wijn op de glooiende heuvels van Rheinhessen. Oud is dit gebied dus zeker, maar ouderwets kun je het geenszins noemen. Met een nieuwe generatie wijnmakers in aantocht, jarenlange Kennis en een ideaal klimaat is dit gebied in de ‘Rijnboog’ rondom Mainz, een waar verfijnde, spannende wijnen worden gemaakt.
 
Weingut Martinshof 
Wij zijn enthousiast om u kennis te laten maken met Weingut Martinshof. Bij dit huis werkt de hele familie Martin mee in de wijngaarden. Ervaring, innovatie, respect voor de natuur en de moderne wijnproductiemethoden en keldertechniek bepalen het dagelijkse werk op Weingut Martinshof. Ze maken geen gebruik van insecticiden en gaan respectvol met de natuur om.
 
Ligging
De wijngaarden van Weingut Martinshof behoren voor een belangrijk deel tot de traditionele toplocaties aan de Rijn rondom Dienheim, een idyllisch dorpje tussen Mainz en Worms. Het gebied is Rheinland-Pfalz en specifieker; Rheinhessen. Dit ligt in het Zuidwesten van Duitsland. Het gebied kent een bijna 300-jarige wijntraditie en wijnstokken groeien op zware verweerde kalkbodems waardoor de wijnen prachtig verfijnd zijn.
 
Wijnen
Traditionele druiven uit dit gebied zijn bijvoorbeeld Riesling en Weissburgunder, maar er worden ook rode wijnen gemaakt zoals Spätburgunder en Dornfelder. De witte wijnen van de familie hebben een levendige frisheid en de diverse Rieslings bevatten veel subtiele aroma’s van fruit tot aan mineralen. De rode wijnen zijn prachtig verfijnd en ook licht gekoeld heerlijk. 
 
Prijs-Kwaliteit
Het mooie aan Rheinhessen is dat de wijnen een super prijs-kwaliteit verhouding hebben in vergelijking met andere bekende Duitse wijngebieden. Naast de klassieke Riesling, is er de top van het gebied ‘Oppenheimer Sackträger’, de Weissburgunder, of probeer een van de rode wijnen zoals de klassieke Spätburgunder en Dornfelder.
 
Riesling Spätlase Trocken Oppenheimer Sackträger
Het bekende wijndorp ‘Oppenheim’ ligt net ten zuiden van Nierstein. Hier groeien de druiven voor de gelijknamige wijn op kalkrijke leembodems. Oppenheimer Sackträger behoort tot de drie beste wijngaarden uit het gebied. Deze Riesling is een parel uit het gebied dus. In het glas aroma’s van honingmeloen en jasmijnbloesem. De smaak is vol, sappig, helder en heeft tonen van mineralen.
 
Weingut Martinshof
Anderen kochten ook