Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 597 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/165-Alternatieven-Bourgogne-blogbanner-z-tekst.jpg

Bourgogne Alternatieven

Uit de Bourgogne komen echte klasse wijnen, voor sommige wijnliefhebbers zelfs de lekkerste wijnen ter wereld. De combinatie van terroir, de edele Chardonnay druif en de expertise van de wijnmakers levert vaak geweldige wijnen op. Elegant, diepgaand, zuiver en gelaagd door subtiel houtgebruik. Echter gezien de schaarste, de enorme wereldwijde vraag en de stijgende grondstofprijzen (druiven & wijngaarden) is het steeds lastiger om deze wijnen te bemachtigen.

Zeer kleine oogst
Begin april zagen wij weer de prachtige beelden van vuurkorven in de nachtelijke wijngaarden van Frankrijk. Maar achter dit prachtige tafereel schuilt een drama voor de wijnboeren. De recent uitgekomen knoppen kunnen worden beschadigd door de vorst. Dit zorgt voor minder bloemen wat resulteert in minder druiven. De schade lijkt op dit moment nog mee te vallen, maar de wijnboeren houden hun hart vast voor weer een kleine oogst.

Bourgogne Assortiment
Om te kunnen voldoen aan de vraag hebben wij naast Olivier Leflaive onlangs nog twee wijnhuizen uit de Bourgogne toegevoegd aan ons assortiment; Domaine Faiveley en Château Corton C. Hiermee heeft u toegang tot een hele reeks Bourgogne wijnen. Hier vindt u het actuele aanbod Bourgogne wijnen.

Smakelijke alternatieven
Echter zijn er verschillende gebieden in de wereld die zeer hoogwaardige Chardonnay en Pinot Noir produceren die kunnen tippen aan de Bourgogne. Denk hierbij aan Limoux in Zuid-Frankrijk, Elgin in Zuid-Afrika, Umbrië en Alto Adige in Italië, Burgenland in Oostenrijk, Napa in California en Casablanca in Chili. Wij hebben een prachtige selectie Bourgogne alternatieven voor u op een rij gezet. Lees meer over perfecte Bourgogne alternatieven in onze blog. 
 
Blog Bourgogne alternatieven