Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 607 wijnen

Buitenverwachting 'G'

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Gewurztraminer
Licht, fris en fruitig wit
De G staat voor Gewürztraminer. Een van de meest spannende en aromatische druivenrassen ter wereld. Dit zorgt voor een volle wijn met bloemige en nectarine tonen in de neus. Licht van kleur, droog en smaken als: perzik, abrikoos, meloen, kamperfoelie en lychee met een lange afdronk.
€ 19,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijn gemaakt Gewürztraminer is wat intenser van kleur, dit komt doordat de druiven licht roze zijn wanneer ze rijp zijn en hierdoor meer kleur afgeven aan de wijn. Ook hebben deze wijnen over het algemeen meer body. Buitenverwachting is onderdeel van de oudste wijnestate van het land, Constantia. Het was op deze plek waar in 1685 Simon van der Stel, als eerste gouverneur van Kaap de Goede Hoop, zorgde voor de aanleg van wijngaarden. Het gebied staat bekend om fantastische ‘cool-climate’ wijnen. Door dit Koelere klimaat kan gedijt de Gewürztraminer hier ook uitstekend.

Wijnmakers Buitenverwachting
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Druif Gewurztraminer
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Fontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in de mooie wijk Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tastingroom zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
Anderen kochten ook